Мечтаете ли за 2-дневна работна седмица?

февруари 17, 2014 Няма коментари »
Мечтаете ли за 2-дневна работна седмица?

Повечето хора отиват с нежелание на работа. Всеки понеделник им се струва начало на нещо лошо. И вие ли сте от хората, които мечтаят за 2-дневна работна седмица и 5 почивни дни? Защо не опитате да промените нагласата си? Предлагам ви да направите първите стъпки към удовлетворението на служебните задължения.
Мотивация за работа.
Най-важната причина, която демотивира работещите е конфликтната среда. Безкрайните спорове и интриги между колеги, изкарват всеки извън релси. Направете крачка напред. Изслушвайте хората, с които работите, както и мениджърите. Те са разумни същества, както и вие. Имате силата да решавате проблеми и разногласия. Винаги има изход. Не забравяйте, че решението е във ваши ръце. Всеки проблем има решение. Приемете това и започнете да гледате по различен начин на нещата.
Когато сте наясно, че всичко ще се оправи, по-лесно ще стигнете до желаните резултати. Всяка компания си има годишни цели. Нагласете се да мислите за постигането им. Те са свързани с вашите ангажименти спрямо организацията. Когато гледате в една посока с ръководителите и колегите си, ще бъдете много по-мотивирани за работа.
Независимо от длъжността, която заемате, вие сте част от колектива и имате принос за фирмата. Дори и да носите кафе на другите, с това вие ги ободрявате и те дължат на вас, че мислят креативно. Всяка част от веригата е важна за просперитета на компанията. Не подценявайте труда си, а се радвайте на възможността да допринасяте за общото благо.
Не търсете виновни за всяка ситуация. Няма нужда да обвинявате другите. Намерете своята златна среда. Открийте най-приятната част от работата си. Опитайте се да разделите задачите и ги означете с + и -. Започнете деня с тези, които ви допадат.
Слушайте музика, вместо да ставате свидетел на междуличностните конфликти около вас. Създайте си работна атмосфера, в която да се чувствате добре. Може да донесете цвете или да сложите любима снимка на бюрото си.
Давайте си малки почивки. Ако сте по цял ден с наведена глава, прибрани ръце и свити колене, изправете се на крака, разперете ръце и протегнете глава назад. Наистина ще ви помогне да се почувствате по-добре.
В обедната почивка се социализирайте. Не говорете по телефона с близките си. Влезте в контакт с колегите си. Това са хората, с които прекарвате целият си работен ден. Направете ежедневието си приятно.

Снимка:pudra.com

Подобни статии

Коментирай