Менструалният цикъл и влиянието му върху секса

май 31, 2012 Няма коментари »
Менструалният цикъл и влиянието му върху секса

Менструалният цикъл е процес, който се повтаря средно през 28 дни, при жените в репродуктивна възраст. Този период се изчислява, като се започне от първият ден на последния менструален цикъл, до първият ден на следващия. През този период, благодарение на променящите се хормони, се наблюдава разлика в настроението и физическото състояние. Понякога се изпитва огромно удовлоствие от секса, а понякога дори не се споменава.
Ако познавате етапите на менструалният цикъл, нагласата ви към секса, ще е предсказуема. В тази статия ще проследя поетапно целият период на менструалния цикъл.
1-5 ден.
Ниското ниво на хормоните, в първите пет дни, оказват влияние на тялото и психиката. Липсата на естроген, води до лошо настроение, косата и кожата изглеждат изтощени. Това се дължи и на загубата на кръв. При много жени, коремните болки са нечовешки. Мисълта за секс е изключена.
6-12 ден.
Естрогена се увеличава и жените се чувстват по-добре. Косата заблестява, кожата поруменява и става лъскава. Секса в този етап, е по-приемлив.
13-15 ден.
В този етап, се покачва нивото на естрогена и възприятието на миризми се усилва. Сексуалността е на върха си, а удоволствието от секса е най-голямо.
16-28 ден.
Естрогена спада, покачва се нивото на прогестерона. През този етап, матката се подготвя за бременност. Лошото е, че организма задържа вода, гърдите растат. В този период, жената няма никакво желание за секс.

Снимка:mensfitness.com

Подобни статии

Коментари са забранени.