Менструалният цикъл и влиянието му върху секса

май 31, 2012 Няма коментари »
Менструалният цикъл и влиянието му върху секса

Менструалният цикъл е процес, който се повтаря средно през 28 дни, при жените в репродуктивна възраст. Този период се изчислява, като се започне от първият ден на последния менструален цикъл, до първият ден на следващия. През този период, благодарение на променящите се хормони, се наблюдава разлика в настроението и физическото състояние. Понякога се изпитва огромно удовлоствие от секса, а понякога дори не се споменава.
Ако познавате етапите на менструалният цикъл, нагласата ви към секса, ще е предсказуема. В тази статия ще проследя поетапно целият период на менструалния цикъл.
1-5 ден.
Ниското ниво на хормоните, в първите пет дни, оказват влияние на тялото и психиката. Липсата на естроген, води до лошо настроение, косата и кожата изглеждат изтощени. Това се дължи и на загубата на кръв. При много жени, коремните болки са нечовешки. Мисълта за секс е изключена.
6-12 ден.
Естрогена се увеличава и жените се чувстват по-добре. Косата заблестява, кожата поруменява и става лъскава. Секса в този етап, е по-приемлив.
13-15 ден.
В този етап, се покачва нивото на естрогена и възприятието на миризми се усилва. Сексуалността е на върха си, а удоволствието от секса е най-голямо.
16-28 ден.
Естрогена спада, покачва се нивото на прогестерона. През този етап, матката се подготвя за бременност. Лошото е, че организма задържа вода, гърдите растат. В този период, жената няма никакво желание за секс.

Снимка:mensfitness.combuy xanax no prescription xanax online without prescription klonopin online pharmacy buy ativan online buy xanax no prescription buy xanax online buy valium online valium for sale tramadol online no prescription xanax online no prescription tramadol online no prescription buy valium online tramadol online no prescription

Подобни статии

Коментари са забранени.