Маски срещу белези от акне

август 14, 2012 Няма коментари »
Маски срещу белези от акне

Появата на белези от акне зависи от типа на кожата ви, хранителният режим, генетични и други фактори. Има няколко терапевични метода за премахване на следите по кожата. На-естественият и сигурен начин са домашно приготвените маски. В тази статия ще ви напиша, няколко рецепти срещу неприятните белези от акне.

Лимонов сок. Лимонът има силно избелващи свойства. Може да нанесете с памук, прясно изцеден лимонов сол, директно върху белезите. Изчакайте да попие и изплакнете със хладка вода.

Розова вода. Редовната употреба на розова вода има успокояващ ефект. Може да намажете кожата преди лягане. Много ефикасна е комбинацията на розова вода и сандалово дърво. Направете каша и намажете белезите. Изчакайте поне 1 час и изплакнете със хладка вода.

Домат. Доматът е ефикасен колкото лимона. Богат е на витамин А, подхранва и подмладява кожата. Има антиоксидантно действие. Нарежете един домат на филийки и подредете върху лицето. След това изплакнете с вода.

Зехтин. Най-добрият начин за предотвратяване на белезите от акне, е поддържане на порите чисти. Зехтинът почиства мръсотията, премахва мазнините и свива порите. Масажирайте с кръгообразни движения кожата и изплакнете с топла вода.

Маски срещу белези от акне

Маски срещу белези от акне

Мед. Медът е естествен метод за овлажняване на кожата. Може да се използва и като маска срещу белези от акне. Намажете засегнатите места и изплакнете след 10-15 минути.

Краставица. Краставицата възстановява кожата, изсветлява белезите и успокоява възпалението. Нарежете на филийки и оставете върху кожата за 10-15 минути. След това изплакнете с вода.

Зелен чай. След попарване, може да го използвате като вода за измиване на лицето.

 

Снимки: leadership.ng
evoderma.com

Подобни статии

Коментари са забранени.