Маски за лице на яйчна основа

ноември 30, 2014 Няма коментари »
Маски за лице на яйчна основа

Маските, на яйчна основа, са полезни както за косата така и за кожата. Яйцето има полза за стягане на кожата, подобряване на еластичността, превенция на акне и премахване на повърхностни бръчки. Най-обикновената маска с яйце е разбит белтък. Намажете лицето си и изплакнете след 20мин с топла вода. Ако прилагате маската, веднъж седмично, ще подобрите еластичността на кожата си.

Яйце и лимон.
Съдържание: 1 яйце, няколко капки лимонова вода.
Ползи: хидратира и стяга кожата.
Начин на приготвяне: отделете белтъка от жълтъка и ги разбийте в отделни съдове. Ако имате суха кожа, не използвайте лимон. Намажете кожата и шията, с пръсти или памук, първо с белтъка и изплакнете със студена вода след 20-25мин. Направете същото и със жълтъка. Подсушете кожата и намажете с лосион на водна основа.

Яйце, овесено брашно, морска сол, зехтин и кисело мляко.
Съдържание: 1 яйце, 1 супена лъжица обезмаслено кисело мляко, 1 супена лъжица овесено брашно, 1 чаена лъжичка зехтин, 1/4 чаена лъжичка морска сол.
Ползи: овлажнява, премахва мъртвите клетки, изглажда и подхранва кожата.
Начин на приготвяне: Разбийте яйцето и добавете останалите съставки. Намажете лицето, шията и изплакнето със студена вода след 15мин.

Яйце и мед.
Съдържание: 1 яйце, 1 супена лъжица органичен мед, 1 чаена лъжичка зехтин, 1 чаена лъжичка розова вода.
Предимства: овлажнява и омекотява сухата кожа.
Начин на приготвяне: Смесете съставките и намажете лицето. Изплакнете с топла или студена вода след 15мин. Подсушете с хавлия и намажете с лосион.

Снимка:beautymakeupdaily.com/

Подобни статии

Коментари са забранени.