Любовта след 40-те

октомври 12, 2012 Няма коментари »
Любовта след 40-те

Защо хората търсят нова любов след 40-те? Какви са предимствата да изживеете романтична връзка на тази възраст?
Не се страхувайте, не сте сами! Броят на самотните в напреднала възраст се увеличава. Проблеми, пътувания, работа, кариерно развитие, провалени бракове, всички тези фактори са причина, да не сте намерили правилният човек.
В западна Европа и Съединените щати са разпространени сайтове и агенции за запознанства, които уреждат срещи с непознати. И у нас започват да се развиват подобни институции. Постепенно се приемат от обществото. Социалният и културен живот се променя. Флирт, секс, вечеря на срещи, не са удоволствия, предназначени само за младежи. Без значение на колко години сте, имате нужда от любов.

Намери себе си, преди да търсиш любовта.
Любовта и взаимоотношенията между хората, е обект на изследвания, години наред. Все още се уточняват разликите между обичта и любовта, и има ли такива. Има твърдения за любовта от пръв поглед, че с времето чувствата се усилват. Дори се смята, че може най-дълбоката привързаност, да прерастне в омраза.
Известен е факта, че хората с душевно равновесие, са способни да установят по-дълготрайни взаимоотношения. Намирането на път към себе си, е по-лесно след 40-те. Личностното израстване може да бъде по-бързо. Много житейски избори са вече направени. Изградени са ценности. Правилното и грешното са по-познати. Пътят е по-кратък. Търсенето на истинската любов може да започне.

Защо търсиш нова любов?
Доволни ли сте от работата, приятелите и заобикалящите ви хора, или търсите човек, който да ви направи щастлив? Смятате, че в бракът ви вече няма любов, или търсите някой който да изразява по-добре чувствата си? Харесвате ли се? Обичате ли се?
Нека да продължим пътуването към увереността. Страхувате ли се от подигравките? Укорявате ли тези, които се влюбват след 40-те, или им се възхищавате? Имате ли притеснения от срещи или изграждане на близки взаимоотношения? Имате ли предразсъдъци към отсрещния пол: „ Пак ще ме излъже“ , „Децата му няма да ме харесат“.
Да поговорим за натиска върху вас. Ако започнете нова връзка, ще има ли натиск от страна на родителите, приятелите или децата ви? Можете ли да говорите с тях за вашите нужди? Ще ви подкрепят ли?
Пътуването продължава. Прекратихте ли старата си връзка? Излекувахте ли болката от раздялата? Липсва ли ви съпруга или приятеля или го мразите? Забравихте ли преживяното? Или все още се страхувате от грешки?
Задайте си тези въпроси. Осъзнайте желанията и нуждите си. Личността, намерила себе си, е здрава основа за изграждане на една връзка.

Предимството да се влюбиш след 40-те.
Трябва да приемете, че е трудно да срещнеш правилния човек. Не заради възрастта, и при по-младите е така. Но не забравяйте предимствата си. След 40-те, обикновено човек има работа и дом. Няма напрежение от кариерно развитие и търсене на своето място. Достигнали сте определена точка. Може да отделяте повече време за любов.
40 годишните са икономически по-стабилни от повечето млади. Липсата на пари не ви ограничава и може да направите по-свободен избор. Да си правите подаръци, да ходите на почивки.
След 40-те, може да флиртувате, без да чакате одобрението на родителите си. За да ги направите щастливи, или на инат, не е нужно да правите грешен и прибързан избор.
Забременяването е малко вероятно. Това успокоява, както вас, така и мъжа.
Връзката не е съсредоточена върху сватби и деца. Няма припряност и ненужно напрежение. Приоритетите вече са други: съжителство, приятелство, разбирателство.

Снимки: msn.com

Подобни статии

Коментирай