Лещата – естествен метод за отслабване

октомври 15, 2012 Няма коментари »
Лещата – естествен метод за отслабване

Тайната на зелената лещата е, че колкото и голямо количество да изядете, поемате малко калории. Това я прави естествен метод за отслабване. Какво друго незнаем за този продукт?
Лещата, както ни е известно, е от семейство бобови растения. Тя е богата на диетични фибри и витамини. Въпреки наличието на въглехидрати, установено е, че гликемичният индекс на лещата е много нисък. Смилането на лещата е по-бавно и въглехидратите се усвояват постепенно. Една порция ще ви нахрани и засити.
Според едно проучване, жени, които ядат леща на обяд, са сити по-дълго време, от тези, които ядата пиле на скара. Жени, които редуват рибата на скара за вечеря, с леща, отслабват с по 2кг повече, от тези, които ядат само риба.
Лещата е източник на фолиева киселина. По време на бременност, сърдечни заболявания, при остеопороза, диабет и рак, е много полезно, поне 4 пъти в седмицата да се консумират бобови растения, или да се добавят към салатата.
Зелената леща е вкусна храна, богата на витамини от група В и балансирана с аминокиселини. Затова е важно запазването на хранителните свойства на растението, при готвене. Правилно е, след като се измие хубаво, да се накисне във вода за едно денонощие. След това да се смени водата и тогава да се свари. Може да добавите лук, пресни зеленчуци, целина и черен пипер. Една порция сварена леща, е около 230 калории. Тези, които искат да отслабват, може спокойно да включат тази храна в режима си.

Снимка:food.com

buy xanax no prescription xanax online without prescription klonopin online pharmacy buy ativan online buy xanax no prescription buy xanax online buy valium online valium for sale tramadol online no prescription xanax online no prescription tramadol online no prescription buy valium online tramadol online no prescription

Подобни статии

Коментирай