Лещата – естествен метод за отслабване

октомври 15, 2012 Няма коментари »
Лещата – естествен метод за отслабване

Тайната на зелената лещата е, че колкото и голямо количество да изядете, поемате малко калории. Това я прави естествен метод за отслабване. Какво друго незнаем за този продукт?
Лещата, както ни е известно, е от семейство бобови растения. Тя е богата на диетични фибри и витамини. Въпреки наличието на въглехидрати, установено е, че гликемичният индекс на лещата е много нисък. Смилането на лещата е по-бавно и въглехидратите се усвояват постепенно. Една порция ще ви нахрани и засити.
Според едно проучване, жени, които ядат леща на обяд, са сити по-дълго време, от тези, които ядата пиле на скара. Жени, които редуват рибата на скара за вечеря, с леща, отслабват с по 2кг повече, от тези, които ядат само риба.
Лещата е източник на фолиева киселина. По време на бременност, сърдечни заболявания, при остеопороза, диабет и рак, е много полезно, поне 4 пъти в седмицата да се консумират бобови растения, или да се добавят към салатата.
Зелената леща е вкусна храна, богата на витамини от група В и балансирана с аминокиселини. Затова е важно запазването на хранителните свойства на растението, при готвене. Правилно е, след като се измие хубаво, да се накисне във вода за едно денонощие. След това да се смени водата и тогава да се свари. Може да добавите лук, пресни зеленчуци, целина и черен пипер. Една порция сварена леща, е около 230 калории. Тези, които искат да отслабват, може спокойно да включат тази храна в режима си.

Снимка:food.com

Подобни статии

Коментирай