Край на проблемната кожа!

май 15, 2012 Няма коментари »
Край на проблемната кожа!

Край на проблемната кожа, вече всички могат да се радват на красиво и гладко, като на бебе, лице!
Следващите рецепти за маски са лесни за приготвяне в домашни условия. Опитайте и се радвайте на резултата.

Хидратираща маска за лице.
Състав: Яйчен жълтък, мляко.
Начин на приготвяне: Разбъркайте съставките и нанесете върху лицето. Оставете 15мин, след това изтрийте с помощта на хартиена салфетка. Изплакнете първо с хладка, после със студена вода.
Как работи? Ако кожата ви е суха и дехидратирана, тази маска е за вас. Жълтъкът ще пдхрани кожата ви, а млякото, ще я омекоти, овлажни и стегне.
Кога да използвате? Достатъчно е ползването на маската, веднъж седмично.

Идва краят на черните точки.
Състав: Лимонов сок, кисело мляко.
Начин на приготвяне: В купа смесете лимонов сок и кисело мляко. Намжете лицето, като пазите очите и оставете за 15мин. Отстранете изсъхналата маска с топла вода.
Как работи? Лиомоновият сок дезинфекцира кожата, изсушава пъпките и спомага премахването на черните точки. Киселото мляко подхранва кожата, хидратира и балансира количеството на мазнините.
Кога да използвате? Тази маска може да се прилага веднъж седмично.

Карфиол против акне.
Състав: Карфиол, зехтин.
Начин на приготвяне: Смелете две супени лъжици зехтин, заедно с осем листа на карфиол. Нанесете върху проблемните зони, обилно и изчакайте 10мин. Изплакнете с топла вода.
Как работи? Листа на карфиола имат почистваща функция.
Кога да използвате? Веднъж или два пъти седмично.

Маска против бръчки.
Състав: сметана, ябълка.
Начин на приготвяне: Обелете една ябълка и смесете с 3 супени лъжици заквасена сметана. Нанесете върху кожата и изплакнете с топла вода след 10мин.
Как работи? Сметаната омекотява, хидратира и придава на кожата еластичност. Също е ефективна срещу бръчки. Ябълката е важен фактор за запазване на кожата жива.
Кога да използвате? Веднъж седмично.

Маска за мазна кожа.
Състав: Мляко, мед, лимонов сок
Начин на приготвяне: В една чаша, сложете по една лъжица мед и лимонов сок. Добавете прясно мляко, толкова, колкото да не развалите гъстотата на сместа. Нанесете върху лицето и изчакайте да изсъхне. Отстранете маската с влажна кърпа.
Как работи? Медът омекотява кожата и позволява по-добро усвояване на активните съставки, открити в лимонов сок. Тези съставки балансират мастната секреция на кожата, предпазват от акне.
Кога да използвате? Според нуждите, на 10-15 дни.

Снимка:zsgod.com

Подобни статии

Коментари са забранени.