Краве или козе мляко?

февруари 21, 2013 Няма коментари »
Краве или козе мляко?

Млякото е основният източник на витамини и минерали за бебето. Трябва внимателно да се избира, според здравословното състояние на детето и възрастта. Много майки заменят кравето с козе мляко. Правилно ли е?

Ползи от козето мляко.
Козето мляко е богато на калций, белтъчини и калий, което го прави полезно за развитието на костната система. Съдържа висок процент витамин А, витамин В и витамин D.
Най-важната функция на козето мляко е, че в сравнение с кравето, се преработва по-лесно от храносмилателната система. Има ниско съдържание на лактоза и е с по-малък риск от алергии. Но това не означава, че така ще предпазите бебето си. Възможно е детето да има непоносимост към лактоза, или друга алергия. Преди да започнете хранене с козе мляко, трябва да се консултирате с лекар. Обикновено реакциите се появяват след 3 дни, така че бъдете наблюдателни.

Какво трябва да знаете?
Козето мляко не трябва да се дава на бебета под 1 годишна възраст. То няма хранителните стойности, необходими за кърмачета от 0-12 месеца. Нампример, бебето на тази възраст се нуждае от желязо, фолиева киселина и витамин В6. Приемането на козе мляко, може да доведе до анемия и други заболявания при бебета до 1 годинка.

Внимавайте!
След 8-я месец може да давате козе мляко на детето си. Но отново се консултирайте с лекар. И спазвайте правилото на 3-те дни. Бъдете особено внимателни към тези продукти и се убедете, че козето мляко е пастьоризирано.
buy xanax no prescription xanax online without prescription klonopin online pharmacy buy ativan online buy xanax no prescription buy xanax online buy valium online valium for sale tramadol online no prescription xanax online no prescription tramadol online no prescription buy valium online tramadol online no prescription

Подобни статии

Коментирай