Комбиниране на храните

февруари 12, 2013 Няма коментари »
Комбиниране на храните

Загуба на теглото без строги диети? Опитайте правилно комбинииране на храните. Избягвайте лошите хранителни навици, които забавят метаболизма.
Диетата и физическите упражнения са най-добрия начина за загуба на тегло. Но да ядете правилни комбинации на храни, може да се окаже по-ефективният метод за подсилване на метаболизма.

Месо и зеленчуци.
Животинските протеини от месо, риба и яйца се усвояват в киселинна среда. Нишестените зеленчуци, като картофите, изискват алкална среда. Зеленчуците без скорбяла /краставици, доамти, зеленолистни, цвекло, ряпа, броколи/, са много по добра гарнитура. Това е полезно за храносмилателната система. Така тялото няма да има нужда от задържане на енергия под формата на мазнини.

Здравословни мазнини и въглехидрати.
Добавянето на полезни мазнини от авокадо, риба и ядки, балансират въглехидратните храни, като ориз и паста. Това е една от най-ефективните комбинации за отслабване.

Протеини и пикантни храни.
Капсаицинът, който се съдържа в лютите чушки и други пикантни храни, може да даде силен тласък на изгарянето на мазнините. Най-добрата му комбинация е с протеинови храни, които ви засищат, като пилешко месо без кожа, риба.

Храни с високо съдържание на фибри и вода.
Пиенето на много вода, докато ядете храни богати на фибри, едновременно засищат и подпомагат дейността на хранителната система. Това е една от добрите хранителни комбинации. Забравете газираните напитки, които утоляват жаждата ви временно и вдигат нивата на кръвната захар. Пийте повече вода и яжте пълнозърнеста храна.

Вредни комбинации.
Избягвайте съчетаването на нишесте и протеини, като риба с пържени картофи и пиле с картофено пюре. Разделяйте пастата, ориза, картофите, лещата и боба от месото, рибата и яйцата, за най-добри резултати при отслабването.
Консумирайте плодовете поотделно, за предпочитане на закуска, поне 30 минути преди основното хранене. Не яжте плодове за десерт, което ги комбинира с протеини, въглехидрати и мазнини, ако искате да отслабнете по-бързо.

Подобни статии

Коментирай