Колко често трябва да правите секс?

март 31, 2012 Няма коментари »
Колко често трябва да правите секс?
Колко често трябва да правите секс?

Колко често трябва да правите секс?

Тормози ли ви въпроса колко често правите секс, и колко е нормално?
Дали сте омъжена, или имате връзка, почти всяка от вас се е питала: “правим ли достатъчно често секс”?.
Дали изобщо има точна цифра за “нормално” правене на секс?
Каква трябва да бъде честотата – един, два три или повече пъти, седмично?
Нека да ви дам яснота по въпроса, като се оповавам на мнението на експерти в областта.
Всъщност, зависи от ситуацията. Вижте как влияят различните фактори на сексуалния ви живот. В тази статия, ще разберете какво е мнението на сексолозите.
• По-малко от веднъж на месец.
Всяка дама, която има сексуална връзка, е нормално да се чуди, дали прави секс, толкова често, колкото е необходимо. Сексолозите смятат, че ако правенето на секс, задоволява вас и партньора ви и ви е достатъчно, независимо колко често го правите, значи имате един хубав сексуален живот. Но също така напомнят, че особено, около 30те, е нормално да се чувства сексуално желание, повече от веднъж месечно.
• Един или два пъти седмично.
Специалистите твърдят, че много двойки, в началото на връзката или на брака си, правят секс един или два пъти седмично. Ако иамте задоволителни сексуални отношения, и ежедневието ви го позволява, без пречки, няма проблем в тази честота на половите актове. С други думи, ако и мъжът и жената са доволни от качестовото на секса, това означава, че се радвате на здравословен сексуален живот. Ако нямате други проблеми, деца, които да отнемат от енергията ви, може да се наслаждавате на секса по-често.
Сексолозите казват, че жените между 30 до 40 годишна възраст, не обръщат внимание на това, колко често имат полови сношения. Тях ги интересува повече качеството на секс, степента на доставено удовлоствие, силата на изпитания оргазъм.
• Два или три пъти седмично.
Според проучванията, жените на възраст от 30 до 40г., търсят тази цифра. Но това, че имате полови сношения 2 или 3 пъти, седмично, не е гарант за здравословна сексуална връзка. Защото добрия сексуален живот се основава на множество други фактори. Връзката между тялото, ума и духа. Не бива да се пренебрегват тези три фактора. За да имате пълноценен сексуален живот, той трябва да се основава на тях.

Подобни статии

Коментари са забранени.