Колко калории съдържат плодовете?

август 20, 2012 Няма коментари »
Колко калории съдържат плодовете?

В тази статия ще прочетете какви са ползите на плодовете за нашето тяло, колко калории, какви полезни съставки и витамини се съдържат в тях.
Като начало е важно да знаем, че нито един плод няма холестерол. Плодовете съдържат естествени захари. Глюкозата в тях е основен източник на енергия за мозъка. Като ядем плодове, освежаваме паметта си. Те са богати на фибри, витамини и минерали.

Череша
(100 гр. череши = 70 калории)
Мощно обезболяващо, аналгетичен ефект, анти-канцерогенните, анти-микробни, противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Понижава кръвната захар и холестерола. Регулира храносмилането.

Грозде
(100 гр. грозде = 65 калории)
Регулира функционирането на бъбреците и стимулира сърдечния ритъм. Черният дроб се прочиства. Улеснява храносмилането. Много полезно за развитието на бебетата. Въпреки това, гроздето е с високо съдържание на калории.

Кайсия
(1 кайсия = 15 калории)
Препоръчва се при анемия. Има положително въздействие върху здравето на косата и кожата. Помага за превенцията на рака на белия дроб и сърдечно-съдови заболявания.

Смокиня
(1 смокиня = 37 калории)
Дава енергия и сексуална мощ. Понижава високото кръвно налягане. Увеличава костната плътност.

Ананас
(1 резен ананас = 43 калории)
Бори се с бактериите и паразитите. Улеснява храносмилането. Намалява риска от възпаление.

Ябълка
(1 ябълка = 63 калории)
Почиства кръвта и бъбреците. Дава яркост и красота на кожата. Полезна е при настинки и кашлица. Понижава холестерола. Помага да се контролира храносмилането. Понижава високото кръвно налягане. Поддържа кръвната захар под контрол. Полезна е при ревматизъм и безсъние.

Банан
(1 банан = 105 калории)
Полезен е за сърцето и мускулната система. Препоръчва се при умора, диария, високото кръвно налягане. Регулира съня. Помага за предотвратяване на язва.

Киви
(1 киви = 46 калории)
Има антиоксидантни свойства, витамин С. Полезно за контрол на кръвната захар. Помага за предотвратяване на рак на дебелото черво. Осигурява защита срещу астма. Намалява количеството на мазнините в кръвта.

Праскова
(1 праскова = 42 калории)
Предпазва от сърдечни заболявания и рак. Помага за храносмилането. Осигурява редовната работа на бъбреците и жлъчния мехур.

Снимка: thescienceofeating.com
buy xanax no prescription xanax online without prescription klonopin online pharmacy buy ativan online buy xanax no prescription buy xanax online buy valium online valium for sale tramadol online no prescription xanax online no prescription tramadol online no prescription buy valium online tramadol online no prescription

Подобни статии

Коментари са забранени.