Лицемерие в офиса

март 28, 2012 Няма коментари »
Лицемерие в офиса
Колеги с маски

Колеги с маски

Майка ми има една молитва: “Бог да ни среща само с добри хора, да ни пази от лошите!” Смятам, че това е необходимо, особено на работното място. Макар, че не винаги се сбъдва.
Огромни сгради, малки стъклени офис, наподобяващи аквариуми, пълни със служители, борещи се за повишение и висока заплата. Като на война – око за око, зъб за зъб. На подобно място, изглежда невъзможно, да не срещнеш, злонамерени хора. Заобиколена си от хора с фалшиви усмивки, показващи същност, различна от действителността. През целият ден, участваш в една неискрена театрална сцена.
Да оставим всичко това на страна, запитай се “Можеш ли да бъдеш себе си в тази среда? Можеш ли да бъдеш честна с другите? И то, докато на лицата им са маските, направени за работното място.”
Офис, където се говори зад гърба на другите. Лицемерни хора, скрити зад маската на “професионализма”, с усмивки на лицата си, копаят кладенци-капани за колегите си. Това удовлетоврява ли те?
Да си в екип с хора, които не би искала да срещаш в личния си живот, по никакъв повод. Това дава ли мир на душата ти?
Трудно ли ти е да си жента, здраво стъпила на краката си, в офис, където си заобиколена с хора, чакащи да се спънеш. Иска ли ти се да кажеш : СТИГА? Уморена ли си, да бъдеш силна, в тази среда?
Има надежда в края на тунела. Виждаш светлинка, която ти намига. Дали и тя не е фалшива, дали като стигнеш края на тунела, няма да се разочароваш?
И все пак…
Когато вечер се прибереш у дома, има ли любим човек, с който да споделиш искрено притесненията си? Пред който, да не се налага да слагаш маска. Напротив, да се отърсиш от всички маскирани. Някой, който те обича, заради самата теб. Да те приема такава, каквато си в действителност. Да е удовлетворен от положителните ти качества, въпреки отрицателните.
Заради това ли полагаш усилия?
Това ли са очакванията ти от живота?
Погледни в огледалото, задръж погледа си за няколко секунди. Надникни дълбоко в очите си… Щастлива ли е жената в огледалото?

Подобни статии

Коментари са забранени.