Кои са плодовете на щастието?

юли 17, 2012 Няма коментари »
Кои са плодовете на щастието?

Експертите установиха, че храните, които съдържат ендорфин, ни правят щастливи. В същото време са полезни за здравето и ни пазят от редица заболявания. Ето някои от плодовете, които имат високо съдържание на ендорфин:

Ягода: източник на витамин С, сред водещите афродизиаци. Намаля високото кръвно налягане, чисти кръвоносните съдове, предпазва от рак, предотвратява образуването на пясък и камъни в бъбреците. Усилва работа на жлезите дава сила и жизненост на цялото тяло.

Банан: дори ароматът му носи щастие, хранилище на ендорфин.Ако сте нещастни и изтощени, изяжте един банан. Този плод съдържа калций и магнезий и е идеален в борбата срещу стреса. Задължителна част от хранителният режим на нервно болни хора.

Грозде: бяло и червено, то разпръсква усмивки по лицата на всички. 20% от гроздовата захар влиза веднага в кръвообръщението. Идеална храна за хора, чиято работа е свързана с физическо и психическо натоварване. Има високо съдържание на желязо. Намажете тялото и лицето си с прясно изцеден сок от грозде, изчакайте 10мин. и изплакнете. Резултатът е сияйна и жизнена кожа.

Портокал: богат на витамин С и В, прави хората по-динамични. Увеличава устойчивостта на тялото. Улеснява работата на дебелото черво. Пречиства организма от токсините. Подпомага храносмилането. Идеално средство за грип и настинка. Мармалад от портокал е полезен за черният дроб.

Снимка:flickr.com

Подобни статии

Коментари са забранени.