Китай или САЩ – това е въпроса!

януари 13, 2014 Няма коментари »
Китай или САЩ – това е въпроса!
Хюго Бара

Хюго Бара

Това е Хюго Бара – известен мениджър от Google, който напуска своята работа в САЩ и заминава за Китай. В продължение на години , той е един от най-видните ръководители на Google. Бил е продуктов мениджър на своя Android екип. След години работа, Бара се отказва от Google , за да работи за китайска компания. През декември , той изнесе лекция в Париж за това, как е напълно изумен от това място.
През август миналата година Хюго Бара отива в Китай и започва работа при, както го наричат “ Стив Джобс на Китай“ – главен изпълнителен директор на Xiaomi – Лей Джун. След само два месеца в Китай, Бара говори на конференция за технологиите в Париж и разказва за своето изумление от тази страна, като показва на публиката и тези изумителни графики в защита на думите си.
Той казва, че китайците са изключително образовани, с 8 милиона завършващи бакалаври на година-повече, отколкото в САЩ.
1
Китайският доход расте като луд. Той се е утроил през последните 8 години.
2
В Китай има най-малко 122 милиардери.
3
Китай има 600 милиона интернет потребители – с 50% ръст за последните 3 години.
4
Бара показва някои от последните публични предложения на китайския фондов пазар.
5
Бара говори за това как китайските интернет компании имат множество потребителите. MAU е съкращение от “ активни потребители месечно. Qzone има 600 милиона!
6
Хюго Бара споменава Alibaba, която притежава Taobao, търговски сайт, който е два пъти колкото Ebay и Amazon, взети заедно.
7
Бара казва, че по време на китайски празник, наречен “ Singles Day“ Taobao е направил повече от двукратния размер на продажбите на всички американски компании за електронна търговия на Cyber Monday.
8
Той говори за JD, които правят 3 -часова доставка.
9
JD има мобилно приложение, с което можете да видите къде е вашият доставчик.
10
Weibo е като Twitter, с изключение на това, че е по-голям. Бара някога е имал 6000 Twitter последователи. След два месеца, той има 200 000 последователи в Weibo.
11
Хюго Бара казва, че обича Китай. Впечатлен е! И честно да си кажем, има право.
източник: businessinsider.com

Подобни статии

Коментирай