Как се приспива бебе?

май 16, 2012 Няма коментари »
Как се приспива бебе?

Сънливостта или безсънието, има различно проявление при различните бебета. Търкане на очите, чесане на нослето с юмруче, дърпане на косата и много други. Има нещо, което е еднакво при всички и не се променя – плач и безпокойство.
При бебетата от 0 – 6 месеца, спесиалистите препоръчват кърмата. Повечето заспиват на гърдата на майката. Кърменето отговаря на всички нужди на новороденото, от укрепване на имунната система, през интелигентността, до комуникативността на бебето. Детете, приемащо майчино мляко, няма нужда от питейна вода. Ако бебето, след кърмене, все още неможе да заспи, или се събуди, е възможно да има газове. Вземето го на ръце, в изправена стойка и търкайте гръбчето му нежно. След секунди, ще чуете оригване и бебето ще се успокои. Не се ли получи? Тогава, докато го милвате по гръпчето, леко го придърпвайте към себе си, сякаш се навеждате. Ако и така не се оригне, сложете бебето да легне по корем. Този натиск, ще го успокои. Не забравяйте, че то неможе да се изправи. Внимавайте да не спрете дихателните пътища. Леко обърнете главичката на една страна.
Около четвъртият месец, причина за безсъние и безпокойство, става поникването на зъбки. Задължително трябва да имате подходящ мехлем, след консултация с лекар. Най-видимите характеристики, са повръщане и висока температура. При бебетата, за да сте сигурни в термометъра, е добре да използвате ректални. Особено при по-пухкавите бебета, кожата подмишниците, не позволява правилното измерване на температурата.
Да не забравяме, че това е бебе. Не пропускайте, да проверите памперса, ако е пълен, то бебето е неспокойно и няма как да заспи.
Ако сте проверили всичко това и бебето не заспива, значи проявява своя темперамент. Сменете стила си. Вместо да чакате, то да заспи, докато го кърмите, люляйте го.
Да, не е лесно да се отглежда дете! Но си струва. Може да плаче постоянно, но като чуеш смехът му, дори за няколко секунди, това е най-приятното удовлетворение. Щастието, да бъдеш родител, е несравнимо.

Снимка: lifepregnancy.com

Подобни статии

Коментари са забранени.