Как се прави сос песто?

март 20, 2013 Няма коментари »
Как се прави сос песто?

Кой не обича паста със сос и пармезан? Ще ви дам моята рецепта за сос песто, опитайте и няма да се разочаровате. Използвайте го за макаронени изделия или за брускети. След приготвянето му, може да го съхранявате в буркан, в хладилник за по-дълго време.

Необходими продукти:
1 връзка босилек
1 връзка магданоз
Четвърт чаша смлени печени бадеми, орехи и кедрови ядки
2 скилидки чесън
1 супена лъжица прясно изцеден лимонов сок
Половин супена лъжица сол
Половин чаша зехтин

Начин на приготвяне:
В блендер смесете всички продукти, без зехтина, до получаване на хомогенна смес. След това на тънка струйка, постепенно добавете зехтина. Ако обичате мента, добавете 1-2 листа. Не прекалявайте, за да не стане натрапчив аромата. Добър апетит!

Подобни статии

Коментирай