Как да станеш забавна мама?

ноември 13, 2012 Няма коментари »
Как да станеш забавна мама?

Времето прекарано с детото в много важно за неговото развитие. Трябва да общувате и разбира се да се забавлявате, за да превърнете неговото детство и своето майчинство, в незабравим скъп спомен. Ето няколко съвета, как да станете забавна мама:

Гответе заедно. Това е едно от любимите занимания на децата.
Пикник за обяд. Използвайте слънчевото време. Направете сандвичи, вземете напитки и излезте да обядвате в природата. Децата обожават пикниците.
Кула от гъби. Нарежете гъбите за миене на съдове и позволете на детето да направи кула от тях. Това е по-безопасен и тих начин за забавление.
Танцово парти. Пуснете „Gangnam Style“ и нека забавата започне. Това е прекрасна опция за гимнастика и забавление.
Топло-студено. Определете една стая от дома и скрийте нещо в нея. Накарайте детето да намери предмета, като го насочвате с топло и студено.
Домашен боулинг. Не изхвърляйте пластмасовите шишета. Превърнете ги в кегли, може дори да ги боядисате в бяло и да им нарисувате очи, уста, нос. Събаряйте ги с гумена топка.
Сгъване на хартия. Въведете детето в света на оригами. Това е полезно и забавно. Така ще сте сигурни, че детето ще има какво да прави, ако сте заета с други задачи.
Палатка в спалнята. Завържете краищата на чаршафи за столове. Самото наличие на това съоръжение, ще е забавно за детето. А игрите под палатката са безбройни. Представете си, че сте на палатков лагер, или, че това е кабинет за медицински прегледи. Въображението на децата няма граници.
Специални дни. Направете си ден за кино, ден за пица… Така ще създадете навици, а и ще избегнете постоянното желание за филми и нездравословно хранене. Понеделник: гледате ДВД, сряда: вечер за пица и т.н.
Боядисване на стени. Ако сте прекалено строга майка, няма да ви убедя. Но отделете поне една стена в детската стая, и оставете детото да си нарисува каквото пожелае.

Снимка: reneenaturally.com

Подобни статии

Коментирай