Как да се храним през лятото?

юли 2, 2012 Няма коментари »
Как да се храним през лятото?

Заедно със стоплянето на времето, във връзка и с метаболизма, при хората се появява мързел и леност. За да се избегне това лошо влияние на лятото, е нужно здравословно и контролирано хранене.
Един от най-големите проблеми, с които се сблъскваме през този сезон, е загубата на сол и вода, чрез потенето. Водната загуба оказва отрицателен ефект и върху бъбреците, защото те започват да работят по-бавно. Задължително трябва да се приемат много течности, за да се балансира количеството на вода в организма. Може да пиете айрян със сол, домашно приготвена лимонада и прясно изцеден плодов сок. Пиенето на вода е най-препоръчвано.
ДОРИ ДА ПИЕТЕ КАФЕ И ЧАЙ, ПИЙТЕ ПОВЕЧЕ ВОДА.
„Аз пия много чай през деня и поемам достатъчно течности“ – това е заблуда. Въпреки кафето и чая, които сте изпили, организмът ви се нуждае от вода. Тя ще ви осигури минерали и натрий, които са необходими за здравето ви.
ИЗБЯГВАЙТЕ МАЗНИ И ТЕЖКИ ХРАНИ.
Храносмилателната система е особено затруднена през летните месеци. За да не я натоварваме, трябва да избягваме пържени, мазни храни, особено в обедните часове. За предпочитане са зеленчукови ястия, приготвени с малко зехтин и сервирани с много кисело мляко. Десертите също трябва да са леки кремове и сезонни плодове.

Снимка: timigustafson.com

Подобни статии

Коментари са забранени.