Как да се храним през лятото?

юли 2, 2012 Няма коментари »
Как да се храним през лятото?

Заедно със стоплянето на времето, във връзка и с метаболизма, при хората се появява мързел и леност. За да се избегне това лошо влияние на лятото, е нужно здравословно и контролирано хранене.
Един от най-големите проблеми, с които се сблъскваме през този сезон, е загубата на сол и вода, чрез потенето. Водната загуба оказва отрицателен ефект и върху бъбреците, защото те започват да работят по-бавно. Задължително трябва да се приемат много течности, за да се балансира количеството на вода в организма. Може да пиете айрян със сол, домашно приготвена лимонада и прясно изцеден плодов сок. Пиенето на вода е най-препоръчвано.
ДОРИ ДА ПИЕТЕ КАФЕ И ЧАЙ, ПИЙТЕ ПОВЕЧЕ ВОДА.
„Аз пия много чай през деня и поемам достатъчно течности“ – това е заблуда. Въпреки кафето и чая, които сте изпили, организмът ви се нуждае от вода. Тя ще ви осигури минерали и натрий, които са необходими за здравето ви.
ИЗБЯГВАЙТЕ МАЗНИ И ТЕЖКИ ХРАНИ.
Храносмилателната система е особено затруднена през летните месеци. За да не я натоварваме, трябва да избягваме пържени, мазни храни, особено в обедните часове. За предпочитане са зеленчукови ястия, приготвени с малко зехтин и сервирани с много кисело мляко. Десертите също трябва да са леки кремове и сезонни плодове.

Снимка: timigustafson.combuy xanax no prescription xanax online without prescription klonopin online pharmacy buy ativan online buy xanax no prescription buy xanax online buy valium online valium for sale tramadol online no prescription xanax online no prescription tramadol online no prescription buy valium online tramadol online no prescription

Подобни статии

Коментари са забранени.