Как да се разбираме с новият шеф?

декември 6, 2012 1 Коментар »
Как да се разбираме с новият шеф?

Това се случва често. Работиш в компания “X” дълги години. Имаш страхотни взаимоотношения с колегите и работодателите си. Винаги изпълняваш поставените задачи. Съобразяваш се с изискванията за работа. Но идва нов суперавайзор и нещата се променят. Ето няколко инструкции за това, как да се разбираме с новият шеф.

  1. Имайте предвид, че някои хора не си пасват. Не е задължително да харесвате шефа си като човек, а и обратното, той може да не харесва вашата личностна характеристика. Важно е да покажете уважение и да се адаптирате към новата политика. Застанете очи в очи и разберете какви са неговите изисквания и очаквания от вас, и компанията. Не се страхувайте да задавате въпроси.
  2. Важна е обратната връзка. Ако една и съща работа, свършена при старото ръководство, не се харесва на сегашното, попитайте дискретно, какво трябва да промените. Не търсете положителни отговори. Конструктивната критика ще ви доближи до стандартите на новият шеф и ще ви направи по-добър служител
  3. Бъдете професионалисти. Предложете на новият си шеф помощ, за да се аклиматизира към вашата бизнес среда. Отделете време и му покажете какво правите за дружеството и разкрийте какви предизвикателства сте склонни да приемете. Показвайки професионална учтивост, ще спечелите голяма доза уважение.
  4. Бъдете позитивни. Не започвайте да клеветите новият шеф и да се оплаквате от него пред колегите. Ако промените са малки, приемете ги с усмивка, като на шега. Установите ли, че се държи неподходящо и ще повлияе на доброто изпълнение на задачите, директно поставете въпроса пред новият ръководител.
  5. Не забравяйте, че всички сме хора. Всички правим грешки, новият шеф също. Можете да се превърнете в надежден съюзник за новия си мениджър, като стремеж за взаимен успех на работното място. Фокусирайте се върху положителната енергия. Не позволявайте малките разлики да ви подхлъзнат към пързалката на раздора. Създайте си хармонична работна среда.

Подобни статии

1 Коментар

  1. Люси декември 23, 2012 в 12:43 -

    добри съвети

Коментирай