Как да се отървем от пърхота?

април 17, 2014 Няма коментари »
Как да се отървем от пърхота?

Косата е важна част от женската визия. Замърсяването и загубването на обема до известна степен е нормално. Но косата и кожата на някои хора е по-суха от допустимото. Това води до различни кожни заболявания.
Побелелите рамене, като от сняг, натъжават всички. Особено ако сме с тъмни дрехи, проблема с пърхота става по-ясен. Отърсването на раменете, като че от прах, постоянно, се превръща в тик.
Има много шампоани против пърхот. Но някои хора казват, че има естествено решение на този проблем. Начини, които може да прилагате у дома си и да кажете сбогом на пърхота завинаги. Сега ще спомена някои от тези методи.
Копривата се използва за лечение на много заболявания. Влиянието на тази билка се простира от лечение на рак, ревматизъм, акне, стягане на кожата, до укрепване на косата и спиране на косопада. Рецептата за пърхот е следната: в 1 литър вода слагаме около 200 грама коприва и сваряваме. Използваме водата за изплакване на косата. Ако се втрие в корените, е още по-успешно.
Следващото предложение е следното: смесете шампона/една доза/ си с два аспирина, стрити на прах. Намажете косата и изчакайте 3 минути. Изплакнете и измийти с обикновен шампоан.
Последното предложение е отново с аспирин. Стрийте няколко аспирина на прах и втрийте хубаво в скалпа. След това изплакнете с вода. Отървете се по този начин от сърбежа.

Подобни статии

Коментирай