Как да премахнем целулита?

юни 26, 2012 Няма коментари »
Как да премахнем целулита?

Женският хормон – естроген – и съединителната тъкан, са причина всяка жена да има потенциален риск от образуване на целулит. Също, като бръчките, появата му може да се забави и да се избегне.
Структурата на подкожните мазнини на жените се различава от тази на мъжете. Това се свързва хормона естроген, възрастта, храненето, ниската физическа активност. В резултата на подобни предпоставки, структурата на мастната тъкан започва да се влошава.
Всяка жена има потенциал за образуване на целулит. Въпреки генетичната даденост, упражненията и хранителният режим, дори професионалните спортистки, имат целулит. Може да избегнем това, с начин на живот и превантивно лечение, което ще е полезно и за здравето, и за естетичния вид на кожата ни.
Има ли лек при борбата с целулита?
Има лечение за целулита. Но тъй като е структурен проблем, а структурата неможе да бъде заличена, процедурата трябва да се повтаря всяка година. За дамите с нормално тегло, или 2-3 килограма над нормата, препоръчвам процедурата ‚Slim up’. Това е метод за раздвижване на мускулите по цялото тяло. Така мускулите в областта на краката и корема се стягат, мастната тъкан намалява. Освен това, в резултат на инфрачервените лъчи, метаболизма се ускорява.
Дамите, които имат нужда и от сваляне на килограми, може да се възползват от процедурата ‚Endermolab‘. Това е метод на подобряване на лимфната циркулация, чрез която значително се намалява нивото на подкожните мазнини и целулита. Има отслабващ ефект. Подобрява кръвоснабдяването и еластичността на кожата. Увеличава отделянето на токсини от организма.
Пазара е богат на продукти и процедури, които чрез ефектни реклами, продават мечти. Проучвайте в детайли всичко, за да не се разочаровате.
Може ли да избегнем целулита с упражнения?
Разбира се, целулита е наследство от женския хормон. Нивото на мазнините при жените, е по-високо от това при мъжете. С упражнения, значително може да намалите появата на целулит. Но за това трябва да увеличите драстично мускулната си маса. Не бягайте, а вдигайте тежести. Рядко ще видите жени, които да правят това във фитнеса. А силовите упражнения са решение за борбата с целулита.

Снимка: pigmer.pl

Подобни статии

Коментари са забранени.