Как да предпазим кожата си през зимата

март 17, 2012 Няма коментари »
Как да предпазим кожата си през зимата

Миенетo на ръцете с топла вода, когато навън е студено, изсушава кожата. Препоръчително е след баня, да използваме овлажнители, съдържащи алое вера, индийско орехче и сусамово масло. Също така, добре би било да използваме четка за кожа, за премахване на мъртвите клетки и подобряване на кръвообръщението. Снегът, вятъра и ниските температури, оказват неблагоприятно влияние върху здравето на кожата. Това води до загрубяване, напукване, изсъхване на ръцете и лицето, забавяне на циркулацията на кръвта, увеличаване на факторите за поява на бръчки.
Процента на съдържание на влага в кожата зависи от сезона. Засегната през лятото от UV лъчи кожа, през зимата изсъхва и бързо намалява количеството си на вода. Затова силното влиянието на вятъра и студения въздух може да доведе до поява на екземи.
За да се намали въздействието на зимата, трябва да се даде акцент на значението на грижата за кожата. Добре е да заместим овлажнителите на водна основа, с такива, съдържащи етерични масла. През този сезон, за да не се увеличи появата на бръчки, не трябва да пренебрегваме ежедневната поддръжка с качествени продукти, богати на мазнини.
Стареещата кожа трябва да се третира с маски и антиоксидантни кремове, нощни и дневни. За предпочитане е използване на различни методи за намаляване на загрубяването на кожата. Трябва да се посочи, че най-ефективния метод за лечение е химическия пилинг. Химическият пилинг намалява бръчките, появилата се от слънчевата светлина непреятна пигментация и придава на кожата по-млад и жизнен вид.
Преди всеки сезон, според метеорологичните условия, засягащи кожата, се налага прилагането на необходимите медицински и козметични методи на лечение. Това предотвратява възможните вреди и дава гаранция за една млада и здрава кожа.
Тялото не трябва да се мие с гореща вода. През студените дни, миенето на тялото с гореща вода, с цел да се стоплим, е грешно. Това влияе зле както на кожата, така и на косата. Добре е да се къпем с хладка вода, да използваме четка за баня и натурални продукти. Масажирането на цялото тяло, като правим въртеливи движения с четката, започвайки от краката и продължавайки нагоре, оказва благоприятно влияние на кръвообръщението. Вечер, след баня е добре да използваме балсами за тяло, богати на масла и подхранващи кожата, а през деня подходящ лосион.
Преди да излезем от вкъщи е добре да намажем ръцете си с крем, а вечер преди лягане, краката си. За подобряване влажността на устните използваме хидратиращи балсами, а веднъж седмично, за да премахнем мъртвите клетки, можем да ги четкаме, като използваме обикновена четка за зъби.
Метеорологичните условия водят до напукване на кожата и кървене. Когато не се полага постоянна грижа, с течение на времето, метеорологичните условия могат да доведат до загрубяване, напукване и дори кървене на кожата. Особено през зимата, за да се предпазим, следва да спазваме няколко правила:
Вземайте душ всеки ден, за не повече от 10 минути. По-дългото време, предполага изсъхване на кожата. Когато се къпете, осигурете си по-голяма влажност, като държите вратата затоврена. Използвайте сапуни и дезодоранти с ниско съдържание на алкохол. След баня, втривайте балсам или лосион в тялото си около 3 минути.Използвайте овлажнители за въздух в помещенията. Не носете дрехи от груби тъкани. Винаги излизайте навън с ръкавици, шал и шапка.
Подсилвайте кожата си с витамини и минерали. Бета Каротин , A, C и E, витамино съдържащите пресни моркови, кайсии и домати, са препоръчителни за консумация, особено през зимния сезон.

Подобни статии

Коментирай