Как да изберете подходящ слънцезащитен продукт?

юни 5, 2014 Няма коментари »
Как да изберете подходящ слънцезащитен продукт?

За какво да внимаваме, когато си купуваме слънцезащитен продукт?
Излагането на пряка слънчева светлина, без защита на кожата, има сериозни последици. Задължително е да се намажете с подходящ лосион, за да се предпазите от вредните ултравиолетови лъчи и последващите болести.
Пазара е залят с продукти, което прави избора на подходящият крем труден. По-долу ще прочетете, на какво трябва да обърнете внимание, при подобна покупка.
Слънцезащитен фактор. Препоръчвам ви по-висок фактор: 30-50. Използвайте го всеки ден. След изпотяване и мокрене, нанасяйте повторно. За да сте сигурни, че слънцезащитният фактор ще действа, намажете кожата си обилно. Ако имате чувствителна кожа, може да се посъветвате с дерматолог.
Активни вещества. Препоръчвам ви продукти със 7% съдържание на активни съставки. Експертите смятат, че не е за предпочитане високо съдържание на активни съставки, като Хелиоплекс, Авобензен или Парсол.
Химически съставки. Запознайте се, с химическият състав на продукта. Уверете се, дали съдържа елементите цинков оксид или титаниев оксид, които деликатно запазват pH-то на кожата и имат антибактериално и хипоалергично действие.
Ако трябва да направя заключение, от написаното по-горе, при избирането на слънцезащитен продукт, трябва да се обърне внимание на три важни точки: висок слънцезащитен фактор 30-50; 7% съдържание на активни вещества; наличие на цинков оксид или титаниев оксид.

Снимка:prettymomguide.com

Подобни статии

Коментари са забранени.