Как да запазим цвета на боядисаната коса?

октомври 9, 2012 Няма коментари »
Как да запазим цвета на боядисаната коса?

Студ, прах, мръсотия, слънце… всички тези фактори ни пречат да запазим цвета на косата си за по-дълго. Как можем да се защитим?

Миене на косата.
Ашли Хавиер, стилист-консултант на „Керастас“, съветва да използвате балсам и хладка вода, при всекидневното миене. Това няма да ви осигури чистотата на шампоана, но поради съдържанието си на омекотители, ще подхрани сухата и изтощена коса, ще балансира нивото на влага, и така ще предпази цвета от отмиване. Хавиер препоръчва продукти, с подсилващи за косъма съставки. Когато се миете с шампоан, изберете такъв, който се пени по-малко и изисква по-кратко време за изплакване с вода. В дните, през които не миете косата, прекратете допира с вода. Не подценявайте пудрата за коса, която има свойство да попива маслото от корените. Бебешката пудра, има същият ефект и ще придаде жизненост на косата ви.

Шампоан и балсам за боядисана коса.
За да предпазите боядисаната коса, използвайте козметика с подходяща характеристика. Това са препоръките на Наоми Найтс, която е специалист по боите за коса на „Давинес“. Шампоан с UV филтър, ще ви защити от слънчевите лъчи, а балсама ще подсили ефекта на пигментацията на цвета на косъма.

Кератино-протеинова терапия.
Косъма се състои, почти изцяло, от влакнест протеин и кератин. Метеорологичните условия и боята за коса, увреждат структурата на косъма. Затова, една кератинова терапия, след боядисване, ще заздрави, защити и удължи цвета на косата.

Спрей и балсам със слънцезащитен фактор.
Спрейове и балсами с хидратиращ ефект, UVA и UVB филтри, ще ви помогната да запазите цвета на косата по-дълго.

Снимка: blacksburghairsalon.com

Подобни статии

Коментирай