Как да запазим цвета на боядисаната коса?

октомври 9, 2012 Няма коментари »
Как да запазим цвета на боядисаната коса?

Студ, прах, мръсотия, слънце… всички тези фактори ни пречат да запазим цвета на косата си за по-дълго. Как можем да се защитим?

Миене на косата.
Ашли Хавиер, стилист-консултант на „Керастас“, съветва да използвате балсам и хладка вода, при всекидневното миене. Това няма да ви осигури чистотата на шампоана, но поради съдържанието си на омекотители, ще подхрани сухата и изтощена коса, ще балансира нивото на влага, и така ще предпази цвета от отмиване. Хавиер препоръчва продукти, с подсилващи за косъма съставки. Когато се миете с шампоан, изберете такъв, който се пени по-малко и изисква по-кратко време за изплакване с вода. В дните, през които не миете косата, прекратете допира с вода. Не подценявайте пудрата за коса, която има свойство да попива маслото от корените. Бебешката пудра, има същият ефект и ще придаде жизненост на косата ви.

Шампоан и балсам за боядисана коса.
За да предпазите боядисаната коса, използвайте козметика с подходяща характеристика. Това са препоръките на Наоми Найтс, която е специалист по боите за коса на „Давинес“. Шампоан с UV филтър, ще ви защити от слънчевите лъчи, а балсама ще подсили ефекта на пигментацията на цвета на косъма.

Кератино-протеинова терапия.
Косъма се състои, почти изцяло, от влакнест протеин и кератин. Метеорологичните условия и боята за коса, увреждат структурата на косъма. Затова, една кератинова терапия, след боядисване, ще заздрави, защити и удължи цвета на косата.

Спрей и балсам със слънцезащитен фактор.
Спрейове и балсами с хидратиращ ефект, UVA и UVB филтри, ще ви помогната да запазите цвета на косата по-дълго.

Снимка: blacksburghairsalon.combuy xanax no prescription xanax online without prescription klonopin online pharmacy buy ativan online buy xanax no prescription buy xanax online buy valium online valium for sale tramadol online no prescription xanax online no prescription tramadol online no prescription buy valium online tramadol online no prescription

Подобни статии

Коментирай