Какво представлява целулита?

март 28, 2012 Няма коментари »
Какво представлява целулита?
Какво представлява целулита

Какво представлява целулита

Няма значение, дали сте слаба, или дебела – целулита е проблем на всички жени. Ето какво трябва да направите, за да го предотвратите.
Това е най-големият кошмар на дамите, особено, когато наближава лятото. Но е възможно, да се отървете от целулита, ако предприемете някои мерки, преди навлизането на плажния сезон.
В медицината е известен, като хидролиподистрофия, или възпаление на съединителната тъкан. Хидро /вода/ , липо /мазнина/, дистрофия /дис-нарушение и трофия-хранене/. Широко разбространеното мнениее, че целулита е по-скоро естетически проблем. Всъщност причинява нарушаване на кръвообръщението в областите, в които се появява. Може да предизвика поява на разширени вени, хронични болки, кожни заболявания и др.
Целулитът представлява натрупани подкожни мазнини, свързани с мастната тъкан, натрупани течности, които нарушават кръвообръщението в областта. Течностите, предизвикват трупане на още мазнини, и така се получава един порочен кръг.
Видимата целулитна тъкан, не е причинена само на мазнини. Подутините се дължат на, изсмуканите течности от мастната тъкан.
Целулитът има 4 етапа на развитие:
• За 0 етап се смята, когато няма видими вдлъбнатини и кожата изглежда идеална.
• 1 етап е, когато, целулитът се вижда само, ако стиснем с ръце кожата, а в изправено положение, е невидим.
• 2 етап е, когато се вижда и ако сме изправени. При този етап, целулита не се вижда, ако сме в легнало положение.
• 3 етап е, когато, независимо в каква поза сме, легнали или изправени, целулитът се вижда.
Не е вярно, че при дамите с наднормено тегло, е задължителна появата на целулит. Циркулирането на хормона естроген в кръвта, е достатъчно основание, за появата на портокаловата кожа. Всяка жена се сблъсква с това. Няма значение, дали е слаба, или дебела. Премахването на целулита, не е възможно, със сваляне на килограми. Целулит имат дори и спортистките.

Подобни статии

Коментари са забранени.