Какви витамини са необходими на жените?

юни 15, 2012 Няма коментари »
Какви витамини са необходими на жените?

Ето какви витамини са необходими за тялото на жените:

20-те години
През този период, с балансирана диета могат да бъдат приети достатъчно витамини и минерали, от които се нуждае човешкото тяло. Въпреки това, заради хормоналните промени, и срещу кожните проблеми, по време на пубертета може да се взема витамин А. При двадесет годишните, заради загубата на кръв по време на менструация, може да се получи анемия. Хранителният режим на младите жени, трябва да включва източници на желязо, като броколи, спанак, червено месо и зеленчуци.

30-те години
Като цяло, този период е време на стъпка към майчинство. За да имат една здравословна бременност, жените трябва да приемат добавки с фолиева киселина. От голямо значение са източниците на на калций и витамин Д. Трябва да се консумират млечни продукти, броколи, зеле, и тиква.

40-те години
Нуждите от витамини на тази възраст се променя. Необходими са добавки с антиоксидантни свойства, калций, витамините С, D и Е. Те предпазват сърцето, ефективни са при защита от стареене на кожата и подсилване на костната система.

50-те години
Жените в тази възрастова гурпа, трябва да продължат приемането на витамини както по време на 40-те. Но дозата на витамин Е, трябва да се увеличи. Той е полезен както за кожата, така и за сърдечно-съдовата система.

60-те години
Жените в този период, имат нужда от калций и витамин Д. Увеличете приема на витамини В12 и цинк. След 65 годишна възраст, 20% от хората изпитват дефицит на витамин В12. Такъв се съдържа в млечните продукти и яйцата.

Снимка: ratemyarms.com

Подобни статии

Коментари са забранени.