Йога за бременни

март 4, 2014 Няма коментари »
Йога за бременни

Само защото коремът ти става все по-голям, не значи, че трябва да се откажеш. Оказва се, че една последователна практика на йога по време на бременност не е само от полза за тялото, но също така и за растящото бебе!
Според изследване от Mayo Clinic, пренаталната йога подобрява съня, намалява стреса и тревожността, увеличава силата, гъвкавостта и издръжливостта на мускулите, необходими за раждането. Намалява болките в кръста, гаденето, синдрома на карпалния тунел, главоболието и недостига на въздух, а също и намалява риска от преждевременно раждане.
И така, какво можете да очаквате по време на типичен пренатален йога клас?
Фокусирайки вниманието си навътре и към вашето дишане, е неразделна част от пренаталната йога. По време на тези класове , ще бъдете насърчавани да дишате бавно и дълбоко, и да издишате през носа. Тези техники помагат да се управлява дишането по време на бременност, както и по време на контракции при раждането.
Освен дишане, пренаталната йога също се фокусират върху нежните стречинг пози и релаксация, които помагат за успокояване на ума, подхранват тялото ( и бебето), и успокояват душата, което дава ново значение на „детската поза“.
ТОП ПЕТ ЙОГА ПОЗИ ЗА БРЕМЕННИ.

Вирабхадра или Воин.

Вирабхадра или Воин.

Вирабхадра или Воин.Застанете изправени с разтворени крака на около 1-1,20 метра един от друг. Вдигнете ръцете си успоредно на пода с длани надолу. Завъртете десният си крак леко надясно, а ходилото на левият ви трябва да бъде поставено почти на 90 градуса спрямо това на десния. Издишайте и свийте тясното си коляно така, че бедрото ви да бъде успоредно на пода, а левият крак изпънете назад. Завъртете глава и гледайте към пръстите на дясната ви ръка. Задръжте за пет вдишвания и повторете пет пъти . Вдишайте дълбоко и излезте от нея. След това повторете огледално движенията, като левият ви крак е свит, а десния изпънат назад.

Котка.

Котка.

2.1
Котка.Застанете на ръце и колене, в т.нар. поза “Маса”. Уверете се, че коленете са точно под ханша ви, а китките, лактите и раменете ви са в права линия. Поставете главата в нормална позиция, погледа на долу. Издишате и извийте гръбнака към тавана. Бъдете сигурни, че раменете и коленете са изпънати. Вдишайте и извийте гърба и кръста си надолу към земята. Повторете упражнението поне 7 пъти, а след това застанете в “Детска поза”. Тази поза разтяга мускулите около гръбначния стълб и торса, а също така помага на бебето по пътя към родилния канал.

Баддха конасана или Вързан ъгъл.

Баддха конасана или Вързан ъгъл.

Баддха конасана или Вързан ъгъл.Увеличава циркулацията на кръв към таза и репродуктивните органи, докато помага да се отпуснат бедрата и вътрешната част на бедрата.

Модифициран Випарита Карани или Полусвещ.

Модифициран Випарита Карани или Полусвещ.

Модифициран Випарита Карани или Полусвещ.Увеличава циркулацията на кръвта в краката, както и лимфотока, спомага за подобряване на функцията на щитовидната жлеза, намалява болките в гърба, безсънието, спомага храносмилането. Подпрете главата и гърдите си върху възглавница, изправете краката си нагоре по стената, задръжте 5 минути. Разделете краката си V образно и стойте в продължение на пет допълнителни минути. Леженето по гръб за дълго е противопоказно по време на бременност. Ето защо повдигаме горната част на тялото.

Медитация.

Медитация.

Медитация.Понижава кръвното налягане, увеличава подаването на кислород на майката и бебето, намалява симптомите, свързани със стрес, депресия по време на бременност и следродилна депресия.
Снимки:sheknows.combuy xanax no prescription xanax online without prescription klonopin online pharmacy buy ativan online buy xanax no prescription buy xanax online buy valium online valium for sale tramadol online no prescription xanax online no prescription tramadol online no prescription buy valium online tramadol online no prescription

Подобни статии

Коментирай