Интересни факти за косата

септември 16, 2013 Няма коментари »
Интересни факти за косата

Научете всичко, което някога сте искали да знаете за косата/и много повече/, от моята селекция с интересни факти.

Интересни факти за косата.
1. Косата , кожата и цвета на очите се определят от гените . Цветът на косата се определя от взаимодействието на два вида пигмент , еумеланин и феомеланин, произведени от меланоцитни клетки. Тъй като меланоцитите се разпадат с възрастта, косата започва да посивява , а впоследствие побелява.
2 . Тъмната коса съдържа по-високи нива на въглерод , от русата коса .
3 . Забавни факти за растежа на косата : Косата е втората най-бързо развиващата се тъкан в човешкото тяло , след костния мозък. Проучванията показват , че мъжката косата расте по-бързо от женската.
4 . Противно на общоприетото схващане , подстрижката не влияе върху скоростта на растежа на косъма , нито на неговата текстура.
5 . Средната продължителност живот на кичур коса е 5 години и половина .
6 . Косата от цялата ви глава, може да поеме тежестта на два африакнски слона. Силна е колкото алуминий и кевлар.
7 . Изключителни факти за човешката коса : Въз основа на един косъм , учените могат да определят много неща за теб , включително диетата ти през последния месец и околната среда или региона, в който живееш. Може да се използва за съдебно тестване за наркотици , така че може да предоставя съществена информация при разследване. Въпреки това, полът е една част от информацията , която не може да се открие от кичур коса .
8 . Забавни факти за побеляване /падане коса и раса : средната възраст , при която косата на бялата раса започва да посивява е 34 , като имаме предвид, че за африканци и азиатци , средната възраст е 47. Според статистиката, азиатците са по-малко склонни към оплешивяване , отколкото африканския и кавказкия народ.
9 . Противно на общоприетото схващане , миенето е по-здравословен метод от сресването на косата.
10 . За силна и здрава коса , вашата диета трябва да включва яйца , сьомга , моркови, зелени зеленчуци, както и витамините С и D.
11 . Много шампоани против пърхот всъщност повреждат косата. Вместо да премахнат пърхота, те покриват скалпа с восък .

Интересни исторически факти за косата.
1. Жените в Древен Рим използват ранна версия на съвременните преси за коса . Перуките и сложните прически са знак за социален статус.
2 . Кокосово и бадемово масло, мед и гхи ( пречистена форма на масло) са били използвани като терапии за коса в Индия още през 7-ми век , както и къна .
3 . Забавни факти за историята на боята за коса : Древните египтяни се боядисвали с черна къна , Римляните изсветлявали косата си с водороден прекис , а средновековните красавици използвали естествените отвари и заклинания .
4 . По време на Възраждането жените премахвали голяма част от косата си, така че да накарат челото си да изглежда по-високо.
5 . Забавни факти за хигиената на косата: Преди 19-ти век , европейските жени мият косата си много по- рядко , отколкото го правим сега (по-малко от веднъж месечно ) . Те само сресвали вечер косите си надоли, за да премахнат старите мазнини. Те миели косите си със сапун базиран на луга, който би направил косата твърда и тежка , ако се използва твърде често.

Интересни факти за червената коса.
1. Забавни факти за червена коса : Червената коса е генетична мутация .
2 . Само 4% от населението на света има червена коса . Най-високият процент е в Шотландия (13%), следвани от Ирландия с 10% .
3 . През Средновековието, червената коса се смята, че е отличителен знак на вещицита , наред с лунички, бенки, брадавици и родилни белези . Около 45 000 жени , заподозрени в магьосничество са били измъчвани и изгорени на клада или удавени .
4 . В Англия, по времето на крализа Елизабет, много жени се опитвали да имитират висшата дама като боядисвали косите с подправки и цветни екстракти или носели къдрави и червени перуки.
5 . В началото на 1600 година , в югозападната част на Англия за вярвали във феи. Те обикновено се изобразявали на картините с червена коса , като символ на палавия им характер.buy xanax no prescription xanax online without prescription klonopin online pharmacy buy ativan online buy xanax no prescription buy xanax online buy valium online valium for sale tramadol online no prescription xanax online no prescription tramadol online no prescription buy valium online tramadol online no prescription

Подобни статии

Коментирай