Игрите на глада: нова работа

ноември 30, 2014 Няма коментари »
Игрите на глада: нова работа

Вашият първи ден на новата работа. Х души в новият отдел. Всички са в изходяща позиция. Всички имат една и съща цел: да оцелеят в „Игрите на глада“ и живеят като Победител. Само един ще го направи. Трябва да поддържате вашата съобразителност насред хаоса. Не вярвайте на никой.

  • Натиснете пауза на този филм!

Може да се чувствате като Катнис Евърдийн: попаднала в непозната среда, заобиколена от хора, които не познавате. Вие сте били на много работни места, докато се изкачите по корпоративната стълбица. Това е оцеляването на по-силния. Можете да се справите! Чувствате напрежението. Всички очи гледат към новият служител, а това сте Вие.
Добре, това е вярно! Като начинаеща в офиса, да това е гадно. Но за щастие, въпреки това как се чувствате в момента, не е толкова зле, колкото в „Игрите на глада“. И в случай, че искате да пропълзите обратно в леглото и да гледате всички епизоди на „Сексът и градът“, събрах няколко съвета за вас, за да ви помогна. Тези три стъпки са ми помогнали безброй пъти!
Покажете таланта си. Катнис е майстор стрелец, и това е от първостепенно значение за успеха й. В какво сте наистина добра? Вие сте супер организираната? Имате силни аналитични умения? Опитайте се да се справите със задача (която никой друг не иска да поеме), за да покажите таланта си.
Намерете съюзници. В „Игрите на глада“, нямаш друг стимул, освен да се опазиш жив. И все пак Катнис и Рю стават съюзници. Техните умения са взаимно допълващи се и помагат на Рю да оцелее по-дълго, допринасят за крайния успех на Катнис. Намерете съюзник с допълващи вашите умения, които могат да бъдат полезни.
Не се отказвайте. Без значение коя си, или каква си, понякога те нападат злонамерени и завистливи колеги. Това е просто начин да се изкачваш по стълбата на успеха. Така че не забравяйте, ако нещата не вървят по своя път в началото, опитайте се да се върнете назад и обективно да погледнете ситуацията. Споделете с приятелка. Просто прочистете главата си и се върнете на бойното поле!
Не забравяйте: Вашето ново работно място не е част от „Игрите на глада“ (благодаря на Бога). Но всяка нова работа е едно приключение. Вашето предизвикателство е да разберете как ще излезете като победител.
Снимка: popmatters.com

Подобни статии

Коментирай