Здравословна храна за успешна кариера.

април 24, 2012 Няма коментари »
Здравословна храна за успешна кариера.

Докато се издигате главоломно в кариерата, здравословното хранене ще бъде най-добрият ви съюзник!

Хранете се здравословно, за да имате успешна кариера.
Начинът ви на хранене определя вашата концентрация, мозъчната ви дейност, вниманието и паметта ви. Като цяло има голямо влияние върху вашите способности. За да не останете без въздух, докато изкачвате стълбата на успеха, хранете се здравословно.
Закуската да се превърне в навик.
Закуската е най-важното хранене за деня. В забързания модерен свят, често я пропускате. А организма има нужда от подсилване. След 8-10 часовия застой през нощта, за пробуждане и ободряване, ви е нужна закуска. Вечерта, докато спите, кръвната захар е спаднала, това ви кара да се чувствате уморени и отпаднали. Със събуждането, изпийте чаша топла вода, след това чаша вода със стайна температура. Хапнете филия пълнозърнес хляб, парче сирене и изпийте чаша пресен сок. Ако не разполагате с толкова време, забъркайте си кисело мляко с мюсли. Така ще се чувствате по-енергични и по-щастливи.
Не избягвайте междинните закуски.
Междинните закуски са неизменна част от здравословното хранене. В процеса на работа може да се уморите и да загубите концентрацията си. Подсилете организма с парче плод или малък сандвич. Честите хранения, намаляват риска от натрупване на мазнини.
Увеличете приема на плодове и зеленчуци.
Опитайте се да включите повече салати и плодове в менюто си. Това ще ви предпази от болести като диабет, наднормено тегло, висок холестерол и др.
Пийте вода, дори и да не сте жадни.
Усещането за жажда се появява при загуба на вода от 1% до 3%. Това води до нарушаване на водния баланс на организма. Пийте вода, без чувсто за жажда. Водата е важна част от здравословния трудов живот.
Напитките са важна тема.
Кафето е предпочитана напитка при работещите хора. Има освежаващ и ободряващ ефект, но прекомерната му употреба води до повишаване на пулса и затруднява работния процес. Пийте по 2 до 3 чаши кафе максимум. В горещите летни дни, често се прибягва до газирани напитки, с високо съдържание на захар. За предпочитане е да пиете натурални сокове, от пресни плодове или така характерният за българите айрян
Консумирайте риба.
Месото от риба е богато на фосфор и омега 3 мастни киселини. Това помага на когнитивните процеси и има положително влияние на цялостното ви здраве.
Радвайте се на слънцето.
Ако седите затворени в офисите, без пряка слънчева светлина, костите ви отслабват. Слънцето ви дава витамин Д. Опитайте се да се разхождате по 10-15 мин, за да се насити кожата ви на слънчеви лъчи.
Заедно със здравословното хранене, се увеличава качеството ви на живот. Това има положително влияние и върху вашата кариера.buy xanax no prescription xanax online without prescription klonopin online pharmacy buy ativan online buy xanax no prescription buy xanax online buy valium online valium for sale tramadol online no prescription xanax online no prescription tramadol online no prescription buy valium online tramadol online no prescription

Подобни статии

Коментари са забранени.