Запознай се с тази супер храна: КИНОА

октомври 28, 2013 Няма коментари »
Запознай се с тази супер храна: КИНОА

Запознайте се с тази супер храна! Киноата е пълнозърнеста култура, с най-висока хранителна стойност. В Андите, Южна Америка, я отглеждат повече от 8000 години.
Киноата е източник на витамини, желязо, цинк , калий, калций и витамин Е. Богата е на незаменими аминокиселини, като лизин, както и на фосфор, и желязо. Съдържанието на протеини е равносилно на млечните продукти. Не съдържа глутен, което я прави лесно усвояема от храносмилателната система. Киноата подсилва бъбречната дейност, сърцето и черният дроб.
Киноата се вари най-бързо от всички зърнени култури – 15-20 минути. Понякога не е излишно да се накисне за всеки случай 5 минути, за да паднат т.нар. сапонини ако са останали, както и прах или сламки. Ако не я киснете, е добре винаги да изплаквате киноата. Като се свари, киноата наподобява кускус, но става леко прозрачна. Може да сварите по-голямо количество и да я съхранявате в затворен буркан, в хладилник.
В България може да откриете киноа в магазините и щандовете за био храни.
Киноата е подходяща за вегетариански ястия, салати, както и може да се комбинира с месо. Използва се за сладкиши и е подходяща за здравословна закуска, в комбинация с кисело мляко, канела и мед.
buy xanax no prescription xanax online without prescription klonopin online pharmacy buy ativan online buy xanax no prescription buy xanax online buy valium online valium for sale tramadol online no prescription xanax online no prescription tramadol online no prescription buy valium online tramadol online no prescription

Подобни статии

Коментирай