Заличете белезите от акне

октомври 14, 2013 Няма коментари »
Заличете белезите от акне

Как да заличите напълно белези от акне?
Повечете белези от акне, с времето изчезват. Но има методи за лечение, с които да ускорите този процес.
Най-добрият начин за лечение на белези от акне.
Първото нещо, което трябва да направите, е да ексфолирате кожата си. Препоръчително е да използвате микродермабразиален скраб за най-добри резултати . Нанесете 2-3 пъти на седмица и това ще позволи кожата ви да е мека и гладка . По този начин , вие ще се отървете от мъртвите кожни клетки и ще оставите място за нова свежа кожа. Освен това, този вид пилинг насърчава кожата да остане млада.
Можете да направите скраб като смесите 1 чаена лъжичка сода за хляб с две супени лъжици пречистена или дестилирана вода. Масажирайте белезите от акне, за около 1 минута. Изплакнете лицето с хладка вода .
Хамамелис и лимонов сок за белези от акне.
На второ място, ви препоръчвам да използвате хамамелис и лимонов сок , заради техния стягащ ефект. За тези от вас, с мазна кожа , обърнете внимание, че хамамелис и лимонов сок са чудесен природен лек, който ви помага да премахнете излишната мазнина от кожата си . Вие няма да съжалите ако го използвате.
Друг начин за лечение на белези от акне е да се пие чай. Трябва да знаете, че чаят има ефективни лечебни свойства за пречистване на кожата, които ще ви помогнат да се справите с акнето и намаляването на белези. Започнете да пиете 2-3 чаши билков чай на ден и ще видите най-скоро своите полезни ефекти. Добавете също мед и лимон , също важни елементи за лечение на акне.
Доматен сок за белези от акне.
Знаете ли, че можете да използвате картофи за лечение на белези от акне ? Те наистина представляват голям природен лек за проблема . Просто вземете парче картоф и го натъркайте върху лицето си . Това ще помогне за избледняване на белезите .
Или може би предпочитате доматен сок? Този път не е за пиене. Можете да го използвате като лосион. Намажете с напоен в доматен сок памук вашите белези, оставете за 10 минути и изплакнете.
Алое вера е друго чудесно решение в лечението на белези от акне . Просто си купете растението алое вера и го мажете върху кожата си сутрин и вечер. Това ще ви помогне да се отървете от белези от акне .

Подобни статии

Коментирай