Закъснява ми, дали съм бременна?

април 11, 2012 Няма коментари »
Закъснява ми, дали съм бременна?

Ежемесечното кървене при жените е резултат на узряването на яйцеклетката в яйчниците. Яйцеклетката узрява, под въздействието на хормона FSH, който се отделя от хипофизната жлеза. Когато яйцеклетката е достатъчно нарастнала и отделеният женски хормон /естроген/ се е увеличил, от хипофизата се отделя хормона LH. Той спомага “спукването” на яйцеклетката, която преминава в маточната тръба. Останалата “черупка” на яйцеклетката /corpus luteum/, в яйчниците, отделя хормона прогестерон. Ако в течение на 14 дни, не настъпи бременност, започва кървене, и сгъстеният слой в матката се изтича.
Не всяко закъснение на цикъла, означава, че сте бременна.
Менструацията е обикновено на 28 дни. Този период може да се променя, в зависимост от сваляне или качване на килограми, смяна на сезоните, стресови ситуации и много други фактори. Нередовният цикъл 2 пъти на година, се счита за нормално състояние. Не всяко закъснение на цикъла означава, че сте бременна. Но вероятно всяка дама в репродуктивна възраст, при подобна ситуация, ако води полов живот, първо се сеща за това. Ако не е на точната дата, изчакайте една седмица, след това направете тест за бременност.
Какви са необходимите условия за забременяване?
Има 4 важни условия, за да може една жена да забременее:
1. Да има функциониращи яйчници.
2. Броя, подвижността и морфологията на сперматозоидите да са нормални.
3. Маточните тръбите да са с отворени канали, за да могат да се срещнат яйцеклетката и сперматозоида.
4. Благоприятна вагинална флора и матка, за да може да се закрепи яйцеклетката.
При наличието на всички изброени условия, забременяването на жената всеки месец е вероятно 25 на 100.
Може ли да се забременее при непълно сливане на мъжа с жената?
Ако мъжът не свърши в жената , шансът да се забременее е нулев, теоретично. Не е възможно забременяване и при еякулация върху вагината.
Какви са шансовете за забременяване, ако се предпазваме?
Има много методи за предпазване от нежелана бременност. Ако използвате хапчета или спирала, има 1% вероятност от забременяване. Ако използвате презервативи – 15%.buy xanax no prescription xanax online without prescription klonopin online pharmacy buy ativan online buy xanax no prescription buy xanax online buy valium online valium for sale tramadol online no prescription xanax online no prescription tramadol online no prescription buy valium online tramadol online no prescription

Подобни статии

Коментари са забранени.