„Жена търси жена“ – сексуално здраве

октомври 5, 2012 Няма коментари »
„Жена търси жена“ – сексуално здраве

Важно:

  • „Лесбийка“ е думата, която използват някои жени, за да опишат своята сескуална ориентация.
  • Дори да имате сексуални отношения с партньор от вашият пол, не сте защитени от полово предавани инфекции /ППИ/.
  • Отделете време за себе си и се вслушайте в своите интуиции.

Да се замислите за своята сексуална ориентация е нормално. Ако си задавате въпроси за ваши близки и ли за вас самата, прочетете този материал.

Какво е лесбийка?
Лесбийка е жена, която е сексуално привлечена от други жени, и предпочита да има партньорка от своя пол. Някои дами, използват тази дума, за да опишат своята сексуална ориентация, а някои не обичат да си слагат подобни етикети.

Как да разбера, дали съм лесбийка?
Наличието на едно или две сексуални преживявания с жени, не означава, че сте гей. Вашата сексуална ориентация се развива с времето. Много лесбийки, са правили секс с мъже и много хетеросексуални, са имали отношения със своя пол. Важното е да следвате своите чувства, без да си слагате етикети.

Защо да ходя на гинеколог, ако не правя секс с мъже?
Това е често срещано, но грешно убеждение, че лесбийките нямата нужда от гинекологични грижи. Много жени смятата, че имат по-нисък риск от ППИ, само защото не правят секс с мъже. Това не е вярно. Периодичните прегледи и цитонамазките, консултациите за ППИ и редовните изследвания, са задължителни за всички. Всеки може да се зарази. Полово предаваните болести, могат да бъдат предадени от жена до жена, дори ако никога не е имало акт с мъж. ППИ се разпространяват чрез контакт със заразени телесни течности, като кръвта (включително менструална кръв) и вагиналните секрети. Те могат също така да се разпространява чрез контакт със заразена кожа или лигавиците, и чрез вагинален, анален или орален секс. Независимо дали сте гей или хетеро, важно е винаги да практикувате безопасен секс, за да намалите шансовете си за получаване на инфекции.

Как да намаля риска от заразяване с ППИ?
Има много начини на близост с друга жена, които намаляват риска от заразяване с ППИ. Прегръдки, целувки/сухи/, мастурбация, взаимна мастурбация, масажи. Ако сте в контакт с вагинална течност, добре е да се предпазите с орална бариера, като кофердам. Това са защитни материали, направени от латекс, които се използват в стоматологията, за покриване на устната кухина, за да се преодтврати контакт с телесните течности. Латексовите ръкавици и презервативи, при любовна игра с ръце, ще ви предпазят от нежелани зарази. За всички предпазни мерки, може да се консултирате с вашият гинеколог или да ги потърсите в аптеките.

Снимка:flickr.com
buy xanax no prescription xanax online without prescription klonopin online pharmacy buy ativan online buy xanax no prescription buy xanax online buy valium online valium for sale tramadol online no prescription xanax online no prescription tramadol online no prescription buy valium online tramadol online no prescription

Подобни статии

Коментирай