Желязото и тийнейджърите

ноември 30, 2013 Няма коментари »
Желязото и тийнейджърите

Желязото е минерал, който помага за изграждането на червените кръвни телца. Добри източници на желязо са: червено месо, яйца, птиче месо, риба, бобови растения и обогатените зърнени храни. Ако не разполагате с достатъчно желязо, можете да станат анемични .
Какво е желязо и защо е важно?
Най- важното е, че желязото помага на кръвните клетки за пренасяне и съхраняване на кислород , който е необходим за енергия. Приема на достатъчно желязо може да подобри представянето в спорта и в училище.
Желязото е важен хранителен елемент за тийнейджърите, особено за момичетата, които започват менструация. Вегетарианците също трябва да обърнат особено внимание на желязото.
Какво е анемия ?
Анемията е състояние, което се случва, когато не разполагате с достатъчно здрави червени кръвни клетки. Това кара хората с анемия да изглеждат бледи и често се чувстват слаби и уморени . Най-честите причини са тежките менструални периоди. Личният ви лекар може да препоръча мултивитамини с желязо. Ако вече сте анемичен, най-вероятно ще предложи хранителна добавка с желязо.
Колко желязо трябва да приемат младите момичета?
Желязото се измерва в милиграми . Количеството, от което се нуждаете, зависи от вашата възраст, пол, размер на тялото и начина на живот. Като цяло, обаче, можете да използвате тези насоки, за да определите колко желязо ви трябва.

Момичета на възраст 9-13г : 8 мг / ден

Момичета на възраст 14-18 : 15 мг / ден

Кои храни са богати на желязо?
Добри източници на желязо са, както вече казах: червено месо, яйца , птиче месо , риба, бобови растения и обогатените зърнени храни, зеленолистни зеленчуци. Важно е да знаете, че вашето тяло усвоява желязото от животински източници по-лесно, отколкото от растителните източници.
Храните с високо съдържание на витамин С, помагат за усвояването на желязото. Комбинирайте такива продукти, с богати на желязо храни. Например: добавете резен домат към сандвич с пуешко филе; сложете ягоди в зърнената си закуска.

Вижте и защо няма да отслабнете без желязо.buy xanax no prescription xanax online without prescription klonopin online pharmacy buy ativan online buy xanax no prescription buy xanax online buy valium online valium for sale tramadol online no prescription xanax online no prescription tramadol online no prescription buy valium online tramadol online no prescription

Подобни статии

Коментирай