Естествени багрила за великденски яйца

април 18, 2014 Няма коментари »
Естествени багрила за великденски яйца
  • За лилаво-сини яйца: Сварете 1 червено зеле в 4 чаши вода за 30 минути.
  • За кафяви яйца: Накиснете яйца в силно черно кафе.
  • За зелени яйца: Сварете четири чаши спанак в 4 чаши вода за 20 минути.
  • За синьо-сиви яйца: Сварете 1 чаша боровинки в 4 чаши вода за 10 минути.
  • За жълти яйца: Сварете 2 супени лъжици куркума на прах в 4 чаши вода, докато се разтвори.
  • За оранжеви яйца: Сварете 2 супени лъжици червен пипер в 4 чаши вода, докато се разтвори.
  • За розови яйца: Сварете 4 чаши нарязано цвекло в 4 чаши вода за 35 минути.

Накиснете сварените яйца, до достигане на цвета. Ако искате по-изразен цвят, оставете яйцата за една нощ в течността. За повече блясък, втрийте слънчогледово олио с памук, след като сте боядисали яйцата.

Подобни статии

Коментирай