Думичката НИЕ – тайната на успешният брак

юни 5, 2014 Няма коментари »
Думичката НИЕ – тайната на успешният брак

Искаш ли да имаш щастлив брак? Питаш се какво трябва да направиш, за да е щастлив твоя партньор? Сега ще се опитам да ти помогна с някои отговори.
Оценявай своя съпруг. Постави го на първо място в живота си и му го покажи. Мъжът, който знае, че е уважаван, не обръща внимание на грешките на жена си. Но ако той мисли себе си за безполезен, вижда недостатъците на съпругата си. Това води до размирици в семейството.
Бракът трябва да се уважава, да му се отдава значение, да излезеш от „аз” и да свикнеш с „ние”. Разковничето на щастието е единството. Това е пътят на съвършенството.
Не се възприемай като генерал. Не възприемай съпруга си като войник, който ще отговаря на твоите заповеди със „тъй вярно”. Той не е твой подчинен, а – спътник в живота.
Не поставяй катинар на чувствата на съпруга си. Позволявай му да ги показва открито, особено да изразява гнева си. Не го карай да си мисли: „Какво ли ще стане ако и кажа, дали да и споделя това, ще се скараме ли, ще избухне ли скандал… я по-добре да си мълча”. Не забравяй, че ако тенджерата под налягане не изпуска въздъх, ще избухне.
Затваряй си очите за някои грешки. Не очаквай да е програмиран робот, който се съгласява с твоите желания. И роботите могат да се развалят, и компютрите се заразяват с вируси.
Не мисли, че твоите решения са най-правилни. Не повтаряй: направи това, не прави онова…остави го намира, той също има право на собствено мнение и трябва да го изразява. Прояви уважение.
Не го карай да харесва и обича всичко, което и ти. Няма как да ви привличат едни и същи неща. Ти може да харесваш www.blady.bg, остави го и той да си чете спортните страници и да си гледа мачовете. Нека всеки да има своите интереси.
Не обвинявай съпруга си: „Какво направи пак, никога не правиш нещата правилно, заради теб постоянно си навличаме проблеми…” Забрави този тон. Замести го със: „Нещо измъчва ли те, проблем ли имаш, хайде да го разрешим заедно, твоите проблеми са и мои.”
Не наранявай мъжа заради семейството си. Той не се разбира с майка, татко, брат ми, или сестра ми. Това ще го накара да изпита неприязън, както към близките ти, така и към теб самата. Вместо това, му покажи, че той е преди всички.
Остави миналото като затворена книга. Не отваряй въпроса за отминали проблеми. Както изкараните боклуци от кофата за смет биха замърсили въздуха, така и лошите спомени от миналото, ще нарушат атмосферата в дома ви.
buy xanax no prescription xanax online without prescription klonopin online pharmacy buy ativan online buy xanax no prescription buy xanax online buy valium online valium for sale tramadol online no prescription xanax online no prescription tramadol online no prescription buy valium online tramadol online no prescription

Подобни статии

Коментирай