Думичката НИЕ – тайната на успешният брак

юни 5, 2014 Няма коментари »
Думичката НИЕ – тайната на успешният брак

Искаш ли да имаш щастлив брак? Питаш се какво трябва да направиш, за да е щастлив твоя партньор? Сега ще се опитам да ти помогна с някои отговори.
Оценявай своя съпруг. Постави го на първо място в живота си и му го покажи. Мъжът, който знае, че е уважаван, не обръща внимание на грешките на жена си. Но ако той мисли себе си за безполезен, вижда недостатъците на съпругата си. Това води до размирици в семейството.
Бракът трябва да се уважава, да му се отдава значение, да излезеш от „аз” и да свикнеш с „ние”. Разковничето на щастието е единството. Това е пътят на съвършенството.
Не се възприемай като генерал. Не възприемай съпруга си като войник, който ще отговаря на твоите заповеди със „тъй вярно”. Той не е твой подчинен, а – спътник в живота.
Не поставяй катинар на чувствата на съпруга си. Позволявай му да ги показва открито, особено да изразява гнева си. Не го карай да си мисли: „Какво ли ще стане ако и кажа, дали да и споделя това, ще се скараме ли, ще избухне ли скандал… я по-добре да си мълча”. Не забравяй, че ако тенджерата под налягане не изпуска въздъх, ще избухне.
Затваряй си очите за някои грешки. Не очаквай да е програмиран робот, който се съгласява с твоите желания. И роботите могат да се развалят, и компютрите се заразяват с вируси.
Не мисли, че твоите решения са най-правилни. Не повтаряй: направи това, не прави онова…остави го намира, той също има право на собствено мнение и трябва да го изразява. Прояви уважение.
Не го карай да харесва и обича всичко, което и ти. Няма как да ви привличат едни и същи неща. Ти може да харесваш www.blady.bg, остави го и той да си чете спортните страници и да си гледа мачовете. Нека всеки да има своите интереси.
Не обвинявай съпруга си: „Какво направи пак, никога не правиш нещата правилно, заради теб постоянно си навличаме проблеми…” Забрави този тон. Замести го със: „Нещо измъчва ли те, проблем ли имаш, хайде да го разрешим заедно, твоите проблеми са и мои.”
Не наранявай мъжа заради семейството си. Той не се разбира с майка, татко, брат ми, или сестра ми. Това ще го накара да изпита неприязън, както към близките ти, така и към теб самата. Вместо това, му покажи, че той е преди всички.
Остави миналото като затворена книга. Не отваряй въпроса за отминали проблеми. Както изкараните боклуци от кофата за смет биха замърсили въздуха, така и лошите спомени от миналото, ще нарушат атмосферата в дома ви.

Подобни статии

Коментирай