Домашен хляб

ноември 7, 2013 Няма коментари »
Домашен хляб

IMG_3392Необходими продукти:

  • 500г типово брашно
  • 350мл хладка вода
  • 20г /жива/мая за хляб/половин кубче/
  • 1 непълна супена лъжица сол
  • 1 супена лъжица олио
  • 1 лъжица микс от семена /сусам, мак, ленено семе/

Начин на приготвяне:
В хладка вода разтворете маята, добавете сол и олио. Сипете брашното в подходящ съд за месене. Като шупне сместа с маята /след 10-15 минути/, сипете при брашното и замесете лепкаво тесто. Поръсете с брашно и покрийте с опаковъчно фолио, за да не залепне. Завийте и оставете на топло за 30 минути. Като втаса, разделете тестото на две топки. Оформете правоъгълници и завийте на руло. Поставете в съда, в който ще печете. Тавичката трябва да е висока, а между двата хляба да има място, за да могат да втасат хубаво и да бухнат. Оставете да втаса за още 30 минути. Загрейте фурната на 180-200 градуса. Поръсете с микс от семена и изпечете хляба за 60 минути. Изкарайте от фурната и поръсете с вода, покрийте с кърпа и изчакайте да изстине.buy xanax no prescription xanax online without prescription klonopin online pharmacy buy ativan online buy xanax no prescription buy xanax online buy valium online valium for sale tramadol online no prescription xanax online no prescription tramadol online no prescription buy valium online tramadol online no prescription

Подобни статии

Коментирай