Добрата страна на раздялата – 7 ползи от развода

август 10, 2012 Няма коментари »
Добрата страна на раздялата – 7 ползи от развода

Разводът е нежелан финал. Но понякога е неизбежен… Дори партньорите да се обичат, може да се наложи раздяла. Тогава трябва да се погледне положителният аспект. Може това да засили и да спаси вашата връзка. Стига да оцените раздялата. Раздялата невинаги означава, че любовта е приключила. Някои проблемни въпроси, могат да сложат край на отношенията.
Раздялата се приема като нещастие. Но невинаги е така. Всяко нещо от живота си има добрата страна. Ето какви са предимствата от прекратяване на една връзка:

Да си върнете свободата.
Всеки има нужда от лично пространство. Ако партньорът ви е твърде обсебващ, търси постоянно внимание и иска да сте непрекъснато заедно, това може да ви изцеди. Раздялата ще ви върне свободата. Прекратяването на връзката е добра възможност да си поемете въздух.

Да останете сами със себе си.
Повечето хора биха си помислили, че в живота ви е нахлул трети човек. Но причината невинаги е такава. Може да изпитвате нужда да сте сами, за да откриете себе си. Да ви е писнало да гледате в очите на партньора. Да се вгледате в своите.

Да се почувствате по-добре.
Някои взаимоотношения са прекалено изтощителни. Суетенето и скандалите са изморителни. Раздялата ще ви върне спокойствието. Ще ви осигури живот с по-малко стрес. Понякога е наистина голямо удоволствие и най-вече облекчение, да сложите край на връзката си.

Да разберете дали сте подходящи един за друг.
Някои проблеми могат да ви накарат да се замислите защо сте заедно. Какво ви задържа? Имате ли допирни точки и интереси? Поставили ли сте си обща цел в живота? Раздялата е време, в което имате време да оцените положителните и отрицателните страни на вашата връзка.

Да решите какво искате.
Понякога партньорите имат различни желания. Не е задължително да съвпадат. Раздялата ще ви даде шанс да обмислите това. За какво мечтаете?

Да определите приоритетите си.
Раздялата ви дава възможност да определите приоритетите си, докато не е станало твърде късно. Не всички двойки имат еднакви. Това не е причина за раздяла. Но не бива да се подценява.

Да се убедите дали сте влюбена.
Ако не сте сигурни в чувсвата си, раздялата ще ви помогне. Липсва ли ви? Или си казвата „добре, че се отървах“? Вие преценете къде и с кого сте щастлива.

Подобни статии

Коментари са забранени.