ДНК тестове спомагат поддържането на добро здраве и оптимална физическа форма

декември 14, 2015 Няма коментари »
ДНК тестове спомагат поддържането на добро здраве и оптимална физическа форма

Иновативните изследванияповишават ефективността на диетите и тренировките, като съдействат за изграждането на режим „по мярка“

Ново поколение генетични тестове се включват в борбата с килограмите и част от най-широкоразпространените в наши дни заболявания. Изследванията дават детайлна информация за индивидуалния ДНК профил, който всеки човек притежава и който до голяма степен определя реакциите на организма към външни влияния. На база на резултатите е възможно да се изготви персонален режим (в това число диета, спорт, прием на хранителни добавки), който може да помогне да се минимизиратздравните рискове, свързани с генетична обремененост и пропуски в начина на живот.

Генетичните тестове са базирани на напредъка на нутригеномиката, която се фокусира върху взаимната обвързаност между храната и здравето. Те са важна част от персонализираната медицина и заемат своето място както в превантивната здравна грижа, така и в лечението на някои от най-разпространените болестни състояния към днешна дата. Приложението им дава достъп до задълбочена информация относно заложените предразположения и индивидуалните нужди на организма от хранителни елементи и физическо натоварване. Благодарение на нея може да бъде очертан уникалният генетичен профил на изследваното лице, който е отправна точка за изграждането на персонализирани хранителни и тренировъчни режими, методи на лечение и насоки за по-здравословен живот.

През последните години подобен тип тестове намират широко приложение в световен мащаб. Една от причините за това е, че осигуряват надеждна информация, която не може да бъде получена чрез никое друго изследване и освен това е валидна за цял живот, тъй като изследваните генни вариации не подлежат на съществена промяна през годините. От особено значение е правилната интерпретация на резултатите, която се извършва от квалифициран медицински специалист и служи като основа при създаването на високоефективни персонализирани програми за спорт, диета и превенция на заболявания.Допълнително предимство е, че тестовете могат да бъдат поръчани онлайн, без нужда от лекарско предписание, а взимането на ДНК пробата се случва в домашни условия и не изисква намеса от страна на медицинско лице.

днк тестове

днк тестове

В България ДНКизследваниятаот този вид дебютират като част от портфолиото на NutriGen, коятопредлага индивидуални решения в сфератананутригеномикатаи нутригенетикатау нас.От началото на декември 2015 г. потребителите ще имат достъп до пълния набор налични тестове, който покрива категориите спорт, диета, общо здравословно състояние и естрогенен метаболизъм. Изследванията са разработени според стриктни научни стандарти и анализират генни вариации, при които ефектът от промяна в режима на хранене и двигателна активност може да бъде измерен. Подходящи са за приложение както при възрастни, така и при деца, а получената информация адресира част от най-наболелите детски заболявания, свързани с наднорменото тегло и обездвижването.

Тестът NGHealth е високоефективен инструмент в превенцията на някои трудно лечими заболявания, в това число затлъстяване, диабет тип 2, понижена костна плътност, сърдечносъдови, както и някои видове онкологични заболявания. Изследването дава информация относно ключови биологични процеси и разкрива генетичната предразположеност на изследваното лице към редица хронични болести. На база на резултатите могат да бъдат дадени насоки, свързани с изграждането на пълноценна диета; определянето на подходящ прием на отделни групи витамини, минерали, храни и фотохимикали; въвеждането на хранителни добавки в случай на необходимост.

NGEstorgen е от изключителна полза за жени, които имат фамилна обремененост по отношение на част от най-широкоразпространените онкологични заболявания, в това число рак на гърдата, матката и яйчниците. Той е ценен инструмент и за дамите, страдащи отестрогенно-доминирани заболявания като ендометриоза, предменструален синдром и фиброидни тумори на матката.Резултатите от теста дават информация относно подходящата персонализирана диета, както и препоръки, свързани с начина на живот и нуждата от прием на синтетични хормони.

Изследванията NGDietи NGSportразкриват индивидуалния генетичен потенциал, заложен у всеки човек, който до голяма степен определя протичането на метаболитните процеси и реакциите към физическо натоварване.Резултатите от NGSportса основа за създаването на тренировъчна програма, съобразена с особеностите на изследваното лице по отношение на издръжливост, податливост към травми и възможности за възстановяване. От своя страна NGDietдава информация за различията, определящи индивидуалната реакция към диети и тренировки, предразположенията към напълняване и оптималния интензитет на упражненията за загуба на тегло. Двата инструмента са приложими при създаването на хранителни и тренировъчни режими както за професионални спортисти, така и при хора, които имат проблем с контрола върху теглото или просто искат да поддържат добра физическа форма.

генетични тестове

генетични тестове

buy xanax no prescription xanax online without prescription klonopin online pharmacy buy ativan online buy xanax no prescription buy xanax online buy valium online valium for sale tramadol online no prescription xanax online no prescription tramadol online no prescription buy valium online tramadol online no prescription

Подобни статии

Коментирай