Грижа за тялото по време на бременност

април 17, 2014 Няма коментари »
Грижа за тялото по време на бременност

В банята
По време на бременност, ежедневното вземане на душ, трябва да се превърне в навик. Изследванията доказват, че в този период, потните жлези отделят повече от обичайното. Водата, с която се къпете, трябва да е в порядъка на 37 -38 градуса. По-високата температура е опасна за вашето здраве. Стойте в банята не повече от 15 минути, в противен случай се увеличава риска от кървене. Не дръжте вратата затворена. Избягвайте да се къпете, когато сте сама вкъщи.
Грижа за гърдите
По време на бременност, гърдите за частта, на която трябва да обръщате най-голямо внимание. Понеже гърдите наедряват, се получават стрии. Затова след топъл душ, ги масажирайте с овлажнител. Иначе ще се сдобиете с неприятни и невъзможни за премахване стрии на гърдите. За да предотвратите увисване на буста, плискайте със студена вода два пъти на ден.
Бедра и корем
За да избегнете белезите в областта на таза, бедрата и корема, мажете тези части с бадемово малко всеки ден.
Грижа за кожата
По време на бременност е особено важно, кожата да диша. Затова си изтривайте грима, преди лягане. Мажете лицето си с подхранващи кремове.
Грижа за косата
Докато си бременна, е по-трудно от всякога, да постигнеш желаната форма на косата. Косата губи своята жизненост и блясък. Миенето по-често и използването на подходящи продукти, в зависимост от типа коса, ще ви помогне.
Ръце и крака
Ноктите на ръцете и краката губят цвета си и се чупят и нацепват по-лесно. За запазването им, използвайте заздравители по схема. Оставяйте ги да си почиват веднъж на три дена. Лакирането не е препоръчително.
Устна хигиена
Веществата, отделящи се от слюнката на бременна жена, влияят зле върху зъбния емайл и предизвикват кариес. Затова, дори да не чувствате болка, посещавайте по-често зъболекар. Използвайте антибактериална вода за уста.

Подобни статии

Коментирай