Грижа за подмишници.

май 23, 2012 Няма коментари »
Грижа за подмишници.

Лятото идва! Прочетете тази статия, за да сте сигурни, че полагате правилна грижа за вaшите подмишници!

Потъмняване на подмишниците.
Потъмняването на подмишниците, може да бъде по редица прости причини, но и да е признак на сериозни заболявания. Като например, така наречената болест “Адисон”, или хормонално заболяване на надбъбречните жлези. В този случай, се наблюдава потъмняване и в дланите, областта около пъпа и зърната на гърдите. При диабет и инсулинна резидентност, също има подобен вид на кожата. И бактериалната инфекция е причина за потъмняване на кожата, особено при хора, които се потят повече. Прекомерната активност, по време на бременност, също може да е причина за оцветяване на кожата. Като изключим тези медицински проблеми, потъмняването на кожата, може да се дължи на генетичните особености. Постоянното третиране на кожата с бръснене, или кола маска, е другата причина за оцветяване на подмишниците. Също така, отслбването или напълняването. Хората, с подобни оплаквания, трябва да предпочетат, лазерната епилация, като метод за отстраняване на нежеланите косми. Тъй като, страничните ефекти са минимални, и ако се прилага в продължение на два месеца, окосмяването значително намалява. Да не се отслабва прекомерно, да се използват натурални дезодоранти, да не се обличат дрехи от изкуствена тъкан, да не се ядат пикантни храни, са фактори, чието значение, не бива да се отбягва.

Как трябва да се отстраняват космите от подмишниците?
Най-разпространеният метод, за отстраняване на нежеланите косми, е бръсненето. Прието е, че това удебелява, сгъстява и увеличава тяхната поява. Но няма научно доказателство за това. Има няколко неща, на които трябва да обърнете внимание, при бръснене на подмишниците:

  • Преди да се обръснете, трябва да омекотите кожата. Това може да стане, като си вземете топъл душ. След това, трябва да насапунисате, за да може самобръсначката, да се движи гладко, по повърхността на кожата;
  • Не натискайте, прекалено много, самобръсначката;
  • Бръсненето по посока на растежа на косъма, възпрепятства образуването на подкожни косъмчета и обратен растеж, както и дразненето на кожата;
  • Не използвайте кремове и лосиони, със съдържание на алкохол, след бръснене. Намажете с лек лосион, на водна основа.

Другите методи за отстраняване на косми са: кола маска, кремове за депилация, лазерна епилация, фотоепилация. Лазерната епилация, е много популярна. Това е лесна и бърза процедура. След 8-10 манипулации, може да се отървете от 80% от космите си. След всички методи на епилация, ви препоръчвам, използване на леки лосиони, без алкохол.

Как да се предпазим от лоша миризма на подмишниците?
Изпотяването, не е причина за лошата миризма на подмишниците, това са бактериите, живеещи там. Тези бактерии се размножават, ако човек, не взима душ ежедневно, не предприема мерки за предотвратяване на потта, и не се грижи за личната си хигиена. Когато се размножат, те предизвикват появата на лоша миризма. Нужно е, редовно да се мият подмишниците със сапун, и да се подсушават. Дезодорантите не предотвратяват потенето. Но променят киселинната структура, и придават приятна миризма.

Снимка:purseblog.com

Подобни статии

Коментари са забранени.