Грижа за напуканите устни

октомври 27, 2013 Няма коментари »
Грижа за напуканите устни

Няма нужда да купувате комерсиални продукти, за да излекувате напуканите устни. Може да приложите домашна грижа с естествени и натурални методи. Ето някои от тя:
Мед
Едно чудесно средство за напукани устни. Той овлажнява устните и ги лекува. Всичко, което трябва да направите е да нанесете чист пчелен мед върху устните си три пъти на ден. Специалистите предлагат и съчетаване на мед с глицерин . Ако намажете устните си с мед преди лягане и останете така през нощта, на сутринта ще се събудите с меки и свежи устни.
Краставица за хронично напукани устни
Краставицата е друг обикновен и невероятен лек за напукани устни. Нарежете няколко резена краставица и ги разтрийте в устните си, така техният сок овлажнява устните. Оставете за около 20 минути и след това измийте устните си с топла вода. Повторете няколко пъти на ден и ще излекувате устните си по-бързо.
k
Розови листенца за напукани устни
Знаете ли, че розовите листенца са също много подходящи при лечение на напукани устни? Те помагат за овлажняването на сухи устни и подчертават естественият им цвят. Ето какво трябва да направите! На първо място, измийте няколко розови листенца се добре и след това ги накиснете в мляко за няколко часа. Нанасяйте получената паста върху устните си вечер преди лягане.
r
Захар
Ако искате да ексфолирате вашите сухи напукани устни , тогава ви препоръчвам използването на захар. Просто се смесват две супени лъжици захар с една чаена лъжичка мед. Намажете устните с получената паста, оставете 5 минути и измийте с топла вода.

Подобни статии

Коментирай