Грижа за косата преди лягане

октомври 11, 2012 1 Коментар »
Грижа за косата преди лягане

Всички полагаме грижи за тялото и лицето си, преди сън. Лосиони, почистващи гелове и хидратираща козметика, за да сме свежи и красиви на сутринта. А мислите ли за своята коса? Какво правите за нея, за да е красива? И колко пъти се събуждате с прическа, тип кошница в главата? Време е да се погрижите и за косата си, преди лягане.

Маска за коса. Отнема около 15 минути. Но вие опитайте да си легнете с маската, веднъж месечно. Може да използвате шапка за баня, за да не изцапате спалното бельо, и да завиете главата си с шал. Билковите маски, ще овлажнят корените и ще направят косата ви мека като коприна.

Ролки. Помните ли как майките ни се разхождаха с розови ролки в косите. Разбира се, сега има електрически уреди, които вършат идеална работа за навиване. Но те изтощават косъма. Измийте, изсушете напълно и навийте свободно косата си с ролки. Няма да ви пречи да спите. А на сутринта ще имате красиви букли.

Кок. Ако искате да избегнете разрошената глава, направете си отпуснат кок на върха на главата. Така ще спите по-спокойно. А на сутринта косата ви ще е подредена и с красиво начупена.

Вълнисти къдрици. Измийте, изсушете, намажете с пяна и вържете косата си с ластици по цялата дължина в една опашка. Сутринта ще имате красива прическа на вълни.

Снимка: sleepanddreams.com

Подобни статии

1 Коментар

  1. katq октомври 11, 2012 в 14:03 -

    Интересно! Ще пробвам!

Коментирай