Готови ли сте да се мотивирате?

ноември 22, 2012 Няма коментари »
Готови ли сте да се мотивирате?

Изпитвате ли липса на мотивация за работа в последните дни? Може би нещо преживяно в миналото или сегашното положение ви безпокои. Има много социални и физически фактори, които ви оказват влияние. А готови ли сте да се мотивирате отново? BLADY.BG ви дава няколко насоки, как да го сторите.
За да постигнете успех, трябва да забравите всякакви извинения. Излезте от състоянието на инерция. Вместо да чакате нещо от организацията, мотивирайте се сами.

Какво е мотивацията? Това е вътрешната сила, която ни кара да се справим с трудните моменти в личен и професионален план. Способността на човек да се концентрира върху своята цел, за да си осигури лекота на развитието.

Как да се мотивирате? На първо място, в диалога с колегите си, бъдете по-конструктивни и положителни. Това е вашата работна среда и позитивната настройка ще мотивира вас и цялата работна среда ще бъде положителна.
Опитайте се да гледате на работата, като на постоянна платформа за обучение. Всеки провал е по-поучителен от успеха. Въпреки това, не бъдете твърде предпазливи, заради старите си грешки. Ако не рискувате, ще достигнете желаната точка по-бавно. Съсредоточете се върху целта си и бъдете смели.
Ако постоянно се притеснявате и мислите за лошите последици, няма да стигнете до никъде. Това няма да ви доведе до никъде, освен засядане на същото място. На инат на миналото и направените грешки, бъдете по-дейни и създавайте нови идеи. Не приемайте „не“ за отговор. Не се сравнявайте с другите и с техните постижения. Водете се единствено и само от собствената си цел. Използвайте сполуките на колегите, като основен източник на мотивация, а не за сравнителен анализ.

Снимки: makatioffice.com

Подобни статии

Коментирай