Готови ли са краката ви за лятото?

май 10, 2013 Няма коментари »
Готови ли са краката ви за лятото?

Вече изкарахме сандалите и обувките с отворени пръсти, в очакване на лятото. А готови ли са краката ви за това? За да изглеждат те добре, не е достатъчно да лакирате ноктите. Нужна е постоянна грижа. Нямам предвид ходенето на педикюр на всеки 15 дни. Краката поемат цялата тежест на тялото през целия ден. За да са винаги във форма, трябва да полагате постоянна грижа у дома си за тях.

Време е за педикюр.
Веднъж седмично, накиснете краката си в топла вода с няколко капки бебешко олио. Подсушете ги добре със суха хавлия. Увийте ги във фолио/ това за свежо съхранение на храните върши работа/. Оставете само пръстите отворени. Избутайте кожичките, оформете с пила за нокти и лакирайте. Когато изсъхнат, отстранете фолиото и премахнете мъртвата кожа с пила за пети. Ексфолирайте кожата и намажете с овлажнител. Може да си приготвите пилиг за крака, по рецептата, която ви съм ви дала.

Спешна помощ.
Ако петите ви са твърди, и не можете да се справите, вашето решение е лимона. Разрежете го на две и втрийте по 1 минта върху проблемните зони. Има едно тайно оръжие, което може да използвате. Преди лягане намажете петите с вазелин, увийте ги със стреч фолио и обуйте памучни чорапки. На сутринта, ще имате мека кожа.

Ежедневна грижа.
Нека да ви стане навик, като миенето на зъби преди лягане. След душ, използвайте овлажнител за крака.

Цветова гама.
На бронзов тен, подхождат ярки цветове. Изберете лакове с такива тонове. Ако лакирате и ноктите на ръцете си, добре е да са в един свят.

Пясъчна терапия.
Разходката боса по плажа е страхотна терапия за краката и душевното състояние. Едновременно ще премахнете мъртвата кожа и ще изчистите съзнанието си.

Подобни статии

Коментирай