Готова ли си за есента?

октомври 1, 2012 Няма коментари »
Готова ли си за есента?

Насладихме се на лятото, слънцето и морето. Но знаем ли какво се случва с кожата ни и какви промени настъпват със смяната на сезоните? Готови ли сме за предизвикателствата на есента? Отговорите на тези и други въпроси, ще намерите тук.

Опасност от ксеротична екзема.
Смяната на сезоните се отразява най-вече на задържането на влага. Студеното време през есента и зимата напукват и изсушават кожата. Това често е причина за поява на лишеи и екземи. Затова е полезно да се ползват овлажняващи лосиони. По-слабото слънце, не означава, че трябва да прекратим употребата на защитни кремове. Ако през лятото сме използвали слънцезащитен фактор 50, сега може да го намалим на 15 до 30.

Най-подходящото време за пилинг и лазерни процедури.
След летният сезон, се появяват кафяви петна по кожата. Можете да започнете процедури за премахването им с химически пилинг или лазер. Ако пигментацията не е много тъмна, използването на избелващи кремове, е достатъчно.

Есента е сезон за мезолифтинг.
Време е за подхранване на кожата. Заедно с козметичната грижа за лицето, може да си направите мезолифтинг. Това е специален метод за инжектиране на смеси от витамини, минерали и олигоелементи /цинк, мед, микроелементи, хиалуронова киселина, витамин С и Е/ в повърхностния слой на епидермиса.

Снимка: gownsexpress.com

Подобни статии

Коментирай