Готвене с кафе

юли 9, 2012 Няма коментари »
Готвене с кафе

Чаша горещо кафе – свежо начало на всяка сутрин! Любимите и ароматни кафени зърна, могат да бъдат използвани и за готвене. Кафето има специален афинитет към месото и е перфектна добавка за сосове и маринати. Може да се насладите на хранителните му качества по изцяло нов начин.

СЪВЕТИ ЗА ГОТВЕНЕ С КАФЕ.

1. Съчетайте кафето с други силни аромати. Кафяната утайка може да подсили вкуса на повечето меса, като свинско, говеждо или пилешко. Кафето има силен аромат, следователно трябва да се комбинира със силно ароматни подправки.
2. Използвайте кафето като подправка. Кафето е идеална добавка за сосове и маринати за месо на скара. Може да се използва при супи, яхнии и дори доматен сос.
3. Опитайте кафето в неговите различни форми. Кафето може да се използва в сух вариант и сварено. На прах е добавка за маринати и сосове. Сварено ще овкуси яхнията и супата по специален начин.
4. Проявете творчество в употребата на кафе. Ако имате любим вид кафе, добавете го и в храната си. Ако искате да експериментирате с нов вкус и аромат, опитайте първо с чаша сварено кафе, за да усетите хранително-вкусовите му качетва. Повечето видове кафе се комбинират идеално с цитрусови плодове, канела, бахар, карамфил, чесън и сол.

ИДЕИ ЗА ГОТВЕНЕ С КАФЕ.

Кафе барбекю сос.
Съставки:
2 ситно нарязани скилидки чесън;
2 супени лъжици зехтин;
3/4 чаша балсамов оцет;
3/4 чаша ябълков оцет;
1 чаша кетчуп;
1/2 чаша кафе, прясно приготвено;
1/4 чаша черна меласа;
2 супени лъжици чили на прах;
3 супени лъжици доматено пюре;
2 супени лъжици захар.
Начин на приготвяне:
Запържете чесъна в зехтин, докато съвсем леко покафенее в средно голяма тенджера. Изсипете оцет в тенджерата и варете, като се разбърквате, за 5 до 6 минути. Добавете останалите съставки и варете 10 минути, за да се смесят. Премахнете соса от котлона и прецедете през фино сито. Сервирайте горещ или със стайна температура.

Ребра в кафе и какао.
Съставки:
1/4 чаша чили на прах;
1/4 чаша кафе на прах;
2 супени лъжици червен пипер;
2 супени лъжици кафява захар;
1 супена лъжица суха горчица;
1 супена лъжица сол, плюс още за овкусяване;
1 супена лъжица черен пипер на прах, както и за подправяне;
1 супена лъжица какао на прах;
1 супена лъжица сух риган;
4-5кг говеждо месо или свински ребра;
Зехтин.
Начин на приготвяне:
Смесете чили на прах, кафе, червен пипер, кафява захар, горчица, сол, черен пипер, какао на прах и риган в купа. Намажете ребрата със зехтин и след това със сол и черен пипер. Втрийте сместа в ребрата. Поставете върху предварително загрята скара. Гответе 8 до 9 минути от всяка страна или докато са напълно готови. Премахнете от скарата и оставете за 1мин да починат. Сервирайте с кафе барбекю сос (рецептата по-горе).

Кафе марината за пържоли.
Съставки:
2 супени лъжици счукани фъстъци;
6 супени лъжици масло;
1 средно голяма глава лук, нарязана на ситно;
4 скилидки смлян чесън;
1 чаша сварено кафе;
1 чаша фъстъчено масло;
2 супени лъжици бял оцет;
2 супени лъжици сос Уорчестър;
4-5кг пържоли
Начин на приготвяне:
Запържете фъстъците в маслото за 20 секунди. Добавете лука и чесъна и пържете 1 до 2 минути. Добавете кафе, фъстъчено масло, оцет, Уорчестър. Поставете пържолите в купа и изсипете половината от марината върху него. Оставете 6 до 8 часа или за през нощта, като обръщате на няколко пъти. Когато сте готови да служат, подгряване грил на средно висока температура. Извадете пържолите от маринатата и място пържола на скара. Гответе пържола, мариноване често, докато желаната степен на сготвяне. Нека почивка преди рязане. Загрейте скарата на средно висока температура и поставете пържолите и мажете обилно с останалата марината, докато печете. Оставете да почине преди сервиране.

Снимка: bakingdom.com
buy xanax no prescription xanax online without prescription klonopin online pharmacy buy ativan online buy xanax no prescription buy xanax online buy valium online valium for sale tramadol online no prescription xanax online no prescription tramadol online no prescription buy valium online tramadol online no prescription

Подобни статии

Коментари са забранени.