Влияние на цветовете върху вашето дете

октомври 10, 2013 Няма коментари »
Влияние на цветовете върху вашето дете

Внимавайте при избора на цвят за детската стая, защото цветовете оказват влияние върху емоциите на вашето дете!
deteДетските стаи са пъстри и весели… ами ако причината, бебето ви да плаче непрекъснато, се крие в цвета на боята?
Цветовете имат психологическо въздействие, както върху нас, така и върху децата. Учените са доказали, че настроението се влияе силно от цвета в стаята. Тази част от нервната система, която отговаря за емоционалното ни състояние, директно се стимулира от цветовете. Когато очите ни са фокусирани върху даден цвят, в мозъка ни се отделят химикали, които ни въздействат физически и емоционално. Психолозите доказват, че боята на работното място и у дома, имат влияние и върху качеството на живот.
За щастливи деца.
Проучванията доказват, че при новородените бебета, наситено жълтите стени на стаята, предизвикват по-силно и често плачене. За малките момченца, подходящо е съчетаване на червено, синьо и жълто в умерен баланс. Стени, боядисани в зелено, тютюнево, светло синьо и светло жълто, ще направят момиченцата женствени, спокойни и енергични. Деца, които са хиперактивни, не трябва да се оставят за дълго в стаи с наситено червени цветове. Лилавите стени допринасят за хубав сън, а розовото успокоява.
При проблеми с килограмите – синьо.
Червеното и ярко оранжевото ни карат да ядем бързо , което не е никак здравословно. Но ако се използва подходящо ненаситено оранжево, това е цветът на социализирането. Подходящ е за трапезарията и кухненският бокс. Синьото подтиска апетита. Психолозите съветват, при проблеми с килограмите, да боядисате кухнята в синьо и дори да покриете хладилника със сини магнитчета. Това ще ви държи далече от храната.
Още за влиянието на цветовете:
Цветовете в дома ви.
Цветовете на секса.
Най-добрите и най-лошите цветове за всяка стая от дома.
Психология на цветовете в офиса.

Подобни статии

Коментирай