Важни правила по време на менопаузата

март 26, 2012 Няма коментари »
Важни правила по време на менопаузата

Менопаузата вълнува повече или по-малко всички жени. Повечето дами, над 40 годишна възраст, започват да се питат, колко време им остава, дали наближава…
Отговорът на въпроса „Дали започвам да остарявам” е и ‘да’ и ‘не’. Всъщност, стареено започва с нашето раждане. Ако приемем, че средностатичстически, човек живее около 75 години, то следователно, 40 годишнината е началото на узряването.
Менопаузата е от голямо значение за здравето на жените. В този период е необходимо повишено внимание. Причината затова е, че 40-45% от раковите заболявания при жените се проявяват при половите органи. Това са: рак на гърдата, рак на яйчниците, рак на матката, рак на маточната шийка, рак на външните полови органи. Тези болести, най-често се срещат между 40-55 годишни жени. Ето това е най-важната страна на менопаузата. Ако дамите в тази възраст, показват нужното внимание към здравето си, биха могли да установят тези болести на време, и да получат лечение на време.
Правила за превенция на рака, по време на менопауза:
ПРАВИЛО 1 – Жените в менопауза, да посещават гинеколог, веднъж на 6 месеца. Прегледът да включва и гърдите. Гинекологът може да ви обясни, как сами, да проверявате гърдите си ежемесечно. По време на гинекологичния преглед, да се прави и ултразвук.
ПРАВИЛО 2 – Всяка година да се прави тест на вагинална намазка.
ПРАВИЛО 3 – Ежегодна мамография.
ПРАВИЛО 4 – Веднъж годишно да се правят кръвни и хормонални изследвания / FSH, PRL. TSH и др/. Следва да бъдат разгледани кръвната картина, утайка, ниво на захарта и холестерола.

Подобни статии

Коментари са забранени.